promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Írd be fordítva a Google nevét, rendkívüli dolog történik a képernyődön
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Google-ben tényleg megfordul a világ erre.

A Google a világ leghíresebb keresője, a böngészőkbe naponta több milliárdszor írjuk be, miközben nagyon sokak számára alapból ez a kezdőlap is. Aki a Google különböző szolgáltatásait, így például a Gmail-t vagy éppen a YouTube-ot, jól ismeri, az tudja, hogy a fejlesztők mindig vevők egy kis játékra, és bizony vannak egyedi dolgok is a Google keresőben, amelyek egy-egy keresésünket kis élményekké tudják változtatni. A Google egyes alkalmakra gyárt ilyeneket vagy éppen egy-egy keresőszóra vagy kifejezésre, amelyek a legkedveltebbek, amolyan klasszikusok már a keresések között, vagy éppen kultikussá nőtték ki magukat.

Az easter eggs-ek, avagy a húsvéti tojások jópofa kis dolgok, akár adhatnak többletinformációt is, de a lényegük a szórakoztatás.

2000 óta gyárt ilyeneket a Google, szóval már rengeteg van jelen ezekből, még ha nem is direkten keresünk rá ezekre, egy-egy kifejezésnél felugorhatnak. Ilyen például a Chicxulub szó, amely egy nagyon régi aszteroida becsapódásnak és a hozzá kapcsolódó kráternek állít emléket, ha ezt a szót beírjuk a keresőbe, hirtelen a képernyőnkön végigszáguld egy aszteroida, majd a végén megremege a képernyőnk, illusztrálva a becsapódást.

De ilyen a Forrest Gump című film is, ha erre keresünk rá a Google-ben a címszereplő végigszáguld a képernyőnkön. A vállalat is ösztökéli a munkatársakat, hogy kreatívkodjanak munkájuk során, munkaidejük bizonyos százalékában, így ezért is akad sok ilyen húsvéti tojás. Ezek pedig mind elérhetők egyetlen oldalon,

az elgooG.im-en.

IDE kattintva elérhető.

Fordítva kell tehát beírni a keresőóriás nevét, és máris egy kcisit másik világban találjuk magunkat, amelyben elidőzhetünk kicsit, szokatlan kis érdekességekkel babrálva.

Íme néhány érdekesség:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás