promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döglött patkányt kentek a fejükre az ókori egyiptomiak, csoda történt ezután
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ókori egyiptomiak számára a haj  rendkívül fontos szerepet játszott a vallásban, a társadalmi státuszban és a személyes higiéniában ezért szó szerint bármit képesek voltak megtenni a hajkoronáért.

A hajhullás szégyenletesnek és kellemetlennek számított, ezért számos technikát alkalmaztak a megelőzésére és kezelésére.

Valós információk a hajhullás kezeléséről:

Természetes szerek:

  • Hennakészítmények: A hennát ősidők óta használták hajfestékként és kondicionálóként. Egyes források szerint a hajhullás ellen is hatékony lehet.
  • Rizinusolaj: A ricinusolajat a haj növekedésének serkentésére és a hajhullás megelőzésére használták, ez napjainkban is nagyon kedvelt módszer.
  • Aloe vera: Az aloe vera géljét a fejbőr gyulladásának csökkentésére és a haj növekedésének serkentésére alkalmazták.
  • Hagyma lé: A hagyma lé antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a fejbőr fertőzéseinek kezelésében, és ezáltal a hajhullás megelőzésében.

 

Az ókori egyiptomiak hajhullás elleni kezelésének voltak egyedülálló módjai is, amelyek valóban figyelemre méltóak voltak és az ősi írásokból ítélve hatásos.

 A hagyományos eljárások helyett egy különleges keverékkel próbálták kezelni a kopaszság problémáját. Ez a keverék zsírból, mézből és őrölt döglött egerekből állt, és a fejbőrre helyezve serkentette a szőrnövekedést - legalábbis ezt gondolták az ókori egyiptomiak.

Ez az érdekes gyógymód rávilágít az ókori egyiptomiak kreativitására és találékonyságára, hiszen készítették és alkalmazták ezt a különleges főzetet a hajhullás leküzdése érdekében. Bár számunkra ma ez furcsának tűnhet, az ősi kultúrákban gyakran szenteltek meg különleges tulajdonságokat bizonyos állatoknak vagy anyagoknak.

Egyes szakértők azt is feltételezik, hogy az ókori egyiptomiak hite abban rejlett, hogy az összetevők - zsír, méz és döglött egerek - valamilyen természetfeletti vagy különleges tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek elősegítik a szőrnövekedést. Ennek fényében láthatjuk, hogy az ókori egyiptomiak nem csupán hagyományos gyógymódokhoz folyamodtak, hanem nyitottak voltak az olyan nem szokványos megközelítések iránt is, amelyekkel megbirkóztak a mindennapi egészségügyi problémáikkal.

Ez az érdekesség nemcsak az ókori egyiptomiak hétköznapi életének és gyógyászati ​​módszereinek megértéséhez járul hozzá, hanem a különböző kultúrák eltérő megközelítéseinek megismerése szempontjából is.

Forrás: medium.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás