promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fent vagy a Facebook-on? Elsöprő változásról közöltek hírt, mindenkit érint
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos változásról kaptunk hírt.

A nagy cégek és tartalomközlők az elmúlt időszakban számtalan közleményt adtak ki, hiszen elképesztően megsokszorozódtak a visszaélések, a csalások és az átverések a digitális térben. Az pedig nem csoda, hogy a támadók nagyon szívesen választják az olyan platformokat, szoftvereket és szolgáltatásokat, amelyek nagyon sok emberhez elérnek, amelyeken nagyon sokan vannak jelen nap mint nap.

Ilyen a Google Gmail-je, vagy éppen ilyen a Meta Facebook-ja és Messengere.

Korábban már arról is jött hír, hogy egy újfajta átverés terjed a Facebook-on, méghozzá a Marketplace-en, ez pedig meglepő újdonság volt. A cégek pedig nagyon sok újítást és biztonsági óvintézkedést vezettek már be az elmúlt időszakban, és valószínűleg ez a tendencia folytatódik majd a jövőben is. Az Euractiv-ra hivatkozva a Blikk számolt be most egy olyan Facebook-os újításról, ami mindenkit érinteni fog majd a közeljövőben.

Mégis miről van szó?

A Meta tartalomcenzúrájáról van szó, amely keményen érinti a felületeken közzétett tartalmakat. Mint a magyar lap is írja, a Facebookot, Instagramot, Threads-et és WhatsAppot működtető vállalat az erőszakot népszerűsítő, valamint az EP-választásokat érintő álhíreket terjesztő tartalmakat igyekszik eltávolítani az oldalról. mindez pedig a félretájékoztatás ellen tett lépés, amelynek bizony komoly hagyományai alakultak ki az elmúlt években.

Komoly fenyegetés a felhasználók számára a félretájékoztatás.

A Meta tényellenőrző szervezetekkel működik együtt, hogy kiszűrjék ezeket a káros tartalmakat. Sőt, azt tervezik, hogy egy választási műveleti központot is létrehoznak majd, hogy csökkentsék a félretájékoztatások esélyét az online térben. A Meta ezenkívül a jövőben jobban kezeli majd a mesterséges intelligencia térnyerésével előálló új problémákat is az információszerzés horizontján, épp ezért a mesterséges intelligencia által generált tartalmakkal kapcsolatos szabványok kialakításán együtt dolgoznak az iparági partnerekkel is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás