promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli dolgot találtak az egyiptomi piramisok alatt, végre kiderülhet hogyan építették meg az elképesztő csodát
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A piramisok alatti titkos útvesztő lehet a megoldás a piramis építésére?

A gízai piramisok lenyűgöző építmények, amelyek már évezredek óta az emberiség csodálatát váltják ki. Azonban építésük titkai még mindig homályba burkolóznak, és a piramisok alatti alagútrendszer rejtélyei tovább fokozzák a misztikumot.

Az alagútrendszer felfedezése:

Az alagutak létezését már az ókorban is ismerték, de csak a 19. században kezdték el feltárni őket. Az első feltárásokat Giovanni Battista Belzoni olasz felfedező végezte, aki 1817-ben bejutott a Hafré-piramis alatti kamrába. A 20. században a régészek további alagutakat tártak fel a gízai fennsíkon, és ma már több kilométernyi alagútrendszert ismerünk.

Az alagutak funkciója:

Az alagutak valószínűleg a piramisok építése során használták a kőtömbök szállítására. A kutatók úgy gondolják, hogy a kőtömböket a Nílus partjáról szállították a piramisokhoz, majd az alagutakon keresztül a piramis belsejébe vitték. A kőtömbök szállításához valószínűleg síneket és csörlőket is használtak.

Az alagutak rejtélyei:

Az alagutak rejtélyei továbbra is foglalkoztatják a kutatókat. Az egyik legnagyobb rejtély, hogy az alagutak hova vezetnek. A régészek úgy gondolják, hogy az alagutak egy része még mindig be van temetve, és további kamrákhoz és termekhez vezethetnek.

Egyiptomi régészek lenyűgöző felfedezést tettek:

2023-ban egy egyiptomi régészcsapat egy új alagutat fedezett fel a Hafré-piramis alatt. Az alagút 30 méter hosszú és lefelé vezet. A kutatók úgy gondolják, hogy az alagút egy eddig ismeretlen kamrához vezethet.

A jövő:

A kutatók továbbra is feltárják az alagútrendszert, hogy még többet megtudjanak a piramisok építéséről és az ókori Egyiptom titkairól. A jövőben várhatóan még lenyűgözőbb felfedezések várnak ránk az alagutak belsejében.

Az alagútrendszer fontossága:

Az alagútrendszer kulcsfontosságú szerepet játszhatott a piramisok építésében. A kőtömbök szállításán kívül az alagutak menedéket nyújthattak a munkások számára a forró sivatagi napsütés elől. A kutatók remélik, hogy az alagútrendszer további feltárása betekintést nyújt az ókori egyiptomi építészet bravúrjaiba.

Forrás: National Geography

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás