promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meztelenül állt a brit politikus ellenfele előtt, a helyzet mindenkit ledöbbentett
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ilyet sem gyakran művelnek brit politikusok.

Egy meglepő és mulatságos történelmi eseményt mesélek el nektek a 19. század elejéről, amelynek főszereplői két brit, akik hírhedtek hűvös természetükről és erős visszafogottságukról, azonban ha párbajról van szó gátlásaikat levetkőzve válnak merész emberekké, különösen.

A történet 1806-ban játszódik a brightoni lóversenyen, ahol Humphrey Howarth és Barrymore grófja, két parlamenti képviselő részegen keveredett vitába. A dühös Barrymore megtámadta az idős Howarthat, amiért ő haragjában a földre vágta őt. Ez viszont párbajra kényszerítette a két férfit, hogy rendezzék a vitájukat.

Azonban ez a párbaj nem volt szokványos. A két fél úgy döntött, hogy a lóversenypályán fog sor kerülni a harcra, amint mindketten kijózanodtak. Azonban váratlan fordulat történt, amikor Howarth egyszerűen teljesen meztelenül jelent meg a pisztolyával készenlétben a helyén, mellette pedig teljesen felöltözve állt Barrymore grófja.

Ennek a furcsa viselkedésnek egy stratégiai indítéka volt, amely mélyen gyökeredzett Howarth múltjában, mint a brit Kelet-indiai Társaság sebésze. Az orvosi ismeretekre támaszkodva megértette, hogy a lőtt sebek valódi veszélye nem maguk a golyók, hanem azok a fertőzések, amelyek később az elhelyezkedett szövetektől és a törmeléktől erednek. A meztelenre vetkőztetéssel Howarth azzal a céllal kívánta kiküszöbölni a kockázatot, hogy idegen anyagok kerüljenek a sebbe, és ezáltal csökkentette a halálos fertőzések esélyét.

Az ügyet elintézettnek tekintették, és mindkét férfi, valószínűleg kínos érzéssel, elsétált a különös találkozás után. Howarth gyakorlatilag lefegyverezte ellenfelét pusztán a csupasz testének látványával.

Forrás: historycollection

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás