promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus méretű lóról került elő fénykép, létra kellett ahhoz, hogy felüljenek rá
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mammutnak hívták az óriási lovat.

A világon számtalan rekordot tartanak számon, a Guinness Rekordok könyve gyűjti is ezeket az elképesztő csúcsteljesítményeket, amelyek sokszor különleges emberi képességekhez kapcsolódnak, illetve olyan nagy emberi csapatmunka eredményei, amelyekhez elképesztő összhang és menedzsment kell. Ám sokszor a természet szolgáltatja a csodát, a rekord valami különleges tulajdonságból vagy adottságból származik.

A világ legnagyobb lováról pedig fényképünk is van, pedig Mamut még a 19. században élt.

A Shire lovak a világ legmagasabb lófajtái közé tartoznak, őshazájuk pedig Nagy-Britannia. A középkori angol csatalovak leszármazottja a fajta, számtalan régi írás is fennmaradt róluk. Őseiket pedig már a rómaiak is nagy becsben tartották hatalmas erejük miatt. A nagy igabírású lovak pedig később még jobban felértékelődtek, hiszen a középkorban igazán súlyos páncélos lovagokat kellett elbírniuk.

Angliában a történelem során, a 16. században még olyan rendkívüli intézkedésre is volt példa, hogy a 152 centinél alacsonyabb lovak továbbtenyésztését tiltották. A nagy igabírású lovakat még az első világháborúban is használták, majd a fajta állománya egyre jobban megcsappant. 

A világ legnagyobb lova egy Shire ló volt, Sampsonnak, majd később Mammutnak nevezték. Marmagassága 219 centiméter volt. Így egy átlagos magasságú ember esetén ahhoz, hogy a lóra fel tudjon ülni, létrát kellett használni.

(Forrás: Prohorse, Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás