promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa Valentin-napi szokások a világból: valahol temetőben ünnepelnek, valahol pedig párjuk helyett az államfővel romantikáznak a szerelmesek
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden évben ünnepeljük a Valentin-napot, mint a szeretet és ragaszkodás napját a fantasztikus szeretteink felé. De tudtad-e, hogy a világ különböző országaiban más és más Valentin-napi szokások élnek?

Itt van néhány érdekes nemzetközi Valentin-napi hagyomány a világ különböző részeiről:

Esperanza, Guatemala

Itt a hagyomány, hogy az emberek a Valentin-napot temetőkben ünneplik. A helyiek szerint ez az idő az elhunytak szeretetének és emlékének tiszteletére szolgál. A temetők gyertyákkal és virágokkal vannak tele, és a családok együtt ünneplik a szeretet és az emlékezés napját.

Észak-Korea

Észak-Koreában a Valentin-nap nemcsak a romantikus érzésekről szól, hanem Kim Jong-il születésnapját is beleértik az ünneplésbe. Az emberek különböző rendezvényeken vesznek részt, és az ország vezetőjének emlékét is ünneplik.

Németország

Németországban a Valentin-napot "Valentinstag"-ként ismerik. Hasonlóan ünneplik, mint ahogyan itt az Egyesült Államokban, a szerelemre és kapcsolatokra összpontosítva. A leggyakoribb, hogy az emberek virágokat, csokoládét és kisebb ajándékokat cserélnek. Az utóbbi időben egyre inkább terjed a személyre szabott, kézzel készített és kreatív ajándékok adása. Egyedi hagyomány Németországban a szív alakú mézeskalács sütemények cseréje, amit "Lebkuchenherzen"-nek hívnak, és általában romantikus üzenetekkel vagy nevekkel vannak díszítve.

Brazília

Brazíliában a Valentin-napot, a "Szerelmesek Napját" — nem február 14-én ünneplik, mivel valójában június 12-én van. A Dia dos Namorados népsz

Kolumbia

Kolumbiában a Valentin-napot a "Szeretet és Barátság Napjának" hívják. Ez egy népszerű ünnep, amit nemcsak a párok, hanem a barátok és a családtagok is ünnepelnek. Ellentétben az Egyesült Államokkal, ahol februárban ünneplik a Valentin-napot, a kolumbiaiak a szeptember harmadik szombatján ünneplik a saját ünnepüket, és az ünnepségek gyakran az egész hétvégén át tartanak. A leggyakoribb, hogy az emberek kisebb ajándékokat cserélnek, mint például virágok vagy csokoládék, de részt vehetnek bulikon vagy eseményeken is.

Olaszország

Olaszországban a Valentin-napi ünneplések hasonlóak ahhoz, amit az Egyesült Államokban megszoktunk, a romantikus szerelemre és kapcsolatokra összpontosítva, de vannak egyedi hagyományok és ünnepek is. Például Veronában (Romeo és Júlia városában) évente megrendezésre kerül egy esemény, a "Verona in Love", amely különleges koncerteket, előadásokat és eseményeket kínál a pároknak. Egy másik hagyomány Olaszországban a Valentin-nap ünneplése egy romantikus étkezéssel, gyakran különleges ételekkel, mint például szív alakú tészta vagy desszertek.

Törökország

Törökországban sokan hasonlóan ünneplik a Valentin-napot, mint ahogy mi az Egyesült Államokban, virágok, csokoládék és egyéb kisebb ajándékok ajándékozásával. De egy másik hagyomány az, hogy lakatot helyeznek el hidakon vagy más közterületeken a szerelmük szimbólumaként.

Japán

Japánban a Valentin-napot hagyományosan a nők napjaként ünneplik, amikor kifejezik szeretetüket és hálájukat romantikus partnerük vagy barátaik felé csokoládéval. Két típusú csokoládét ajándékoznak általában: a "Giri-choco", ami barátoknak, kollégáknak vagy ismerősöknek szól, és a "Honmei-choco", ami romantikus gesztusként szolgál. Akik kaptak csokoládét, egy hónappal később, március 14-én, azaz "White Day"-en kell viszonozzák az érzéseket, amikor általában fehér csokoládét, virágokat vagy más kisebb ajándékokat adnak vissza.

Forrás: traveltriangle.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás