promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen tudomány: egy indiai városban csokoládé esik az égből, a helyiek úgy tartják, hogy ilyenkor valójában Isten hullajta a könnyeit
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő mennyiségű eső esik egy indiai városban.

India északi részén található egy titokzatos város, Mawsynram. Ez nem egy átlagos város, hiszen híres vagy hírhedt heves esőzései miatt. Mawsynram legendája szerint egy ősi isten szeméből cseppek hullanak, amikor a felhők gyűlnek a város felett és ezek a cseppek csokoládéval telítettek. Az emberek azért szerették ezt a jelenséget, mert minden alkalommal, amikor az eső megérkezett, a nyirkos levegőben mámorító csokoládéillat terjengett, amitől boldogak lettek.

Mawsynram városa India keleti részén, Meghálaja államban található. Az Indiai Óceán közelében fekszik, és Meghálaja legnagyobb települése. A város híres a hosszan tartó monszun időszakairól, amelyek során rendkívül nagy mennyiségű eső hullik.

Mawsynram világrekordot tart a legtöbb esős napot illetően, éves átlagban 11 872 mm eső esik a városban. Ez azt jelenti, hogy szinte minden nap esik legalább egy kis csapadék. A helyi lakosság termeszti a riát, a helyi répa fajtát, amelynek a nedves éghajlat ideális. Az átlagos hőmérséklet az év során 20 és 30 Celsius-fok között mozog.

A város turisztikailag is fontos, hiszen a természeti látnivalók, köztük a vízre reagáló sziklák és a közelben található díszes sziklakertek vonzzák az utazókat. Emellett a közelben található a Cherrapunji, amely korábban szintén híres volt a magas esőzéséről. Mawsynram városa egyedi éghajlata és természeti szépsége miatt mindenképpen kiemelkedő hely a Meghálaja régióban. A város jelentős gazdasági, turisztikai és kulturális központ, amely valóban megérdemli a figyelmet.

Forrás: meghalayatourism

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás