promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszaélhet a rólad készült fotókkal a fénysebességgel terjedő oldal, egyetlen kattintás és kiderül amire nem is gondolnál
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az oldal az összes elérhető fotót megtalálja rólad az interneten egy pillanat alatt.

Elgondolkodtál már azon, hogy vajon hány olyan fénykép lehet fent rólad az interneten amiről nem is tudsz?  Ha érdekel a téma akkor most van egy jó hírünk, a mesterséges intelligencia segítségével ugyanis létrehoztak egy oldalt, ami segíthet ha csekkolni szeretnéd a rólad készült képeket a világhálón.

A PimEyes nevű webhely ugyanis képes megtalálni minden rólad fellelhető fotót a neten. Ennek pedig az a különlegessége, hogy ebben az esetben nem csak a szándékosan feltöltött, előnyös profilképekről beszélhetünk, hanem szinte bármilyen fotóra, így akár egy tüntetésen készült sajtófotóról, vagy egy tömeget ábrázoló koncertfelvételről is tökéletesen azonosíthat minket. Ez azonban mondanunk sem kell bizonyos aggályokat is felvet. 

Ha érdekel, milyen fényképek vannak fent rólad a neten, mindössze csak annyit kell tenned, hogy fel kell töltesz nekik egy felvételt, amelyen tisztán látható vagy, ezt követően pedig a mesterséges intelligencia segítségével az oldal pillanatok alatt összeszedi az internet minden zugából az összes rólad készült fotót, régit és frisset egyaránt, olyanokat is amelyek létezéséről nem is tudtál.

Ez azonban elég veszélyes is lehet, ha ugyanis nem szeretnéd, hogy mások visszaéljenek ezzel, vagyis megtalálják a rólad készült fotókat, gyorsan le kell iratkoznod a szolgáltatásról. Ez pedig szintén meglehetősen gyanút keltő módon működik, mert ki kell töltened hozzá egy online űrlapot, és ugyancsak fel kell töltened magadról egy fényképet, sőt ehhez, ellenőrzés céljából az oldal azt is kéri, mind e mellé szkenneld be nekik útleveledet is.

Ha tehát a kíváncsiságod akkorra, hogy kipróbálod a programot, ezt az információt mindenképp tartsd észbe, nehogy valaki visszaéljen a rólad készült felvételekkel, melyek előkerülhetnek.

Forrás: Dívány

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás