promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas újítást vezet be Google Maps, már évek óta erre vártak az autósok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez jelentősen megkönnyíti majd az autósok dolgát.

Hatalmas újításokat vezet be a Google Maps. Egy másik navigációs alkalmazás a Waze már 2016 óta lehetővé teszi, hogy az alagutakban, még GPS jel hiányában is, a Bluetooth segítségével navigáljanak az autósok. Ez azonban mostantól már nem csak a Waze-felhasználók kiváltsága.

Leginkább a külföldre gyakran járók tudhatják, hogy mennyire bosszantó, amikor az alagútban elveszíti a GPS-jelet a telefon. Ez egy egyenes alagút esetében természetesen nem olyan nagy gond, legfeljebb azért bosszankodhat a felhasználó, mert lassan találja meg újra a kapcsolatot a készülék a műholdakkal. Akadnak azonban olyan világvárosok, ahol az alagútrendszerekben is szükség lenne navigációra.

Ezt a problémát ismerte fel néhány évvel ezelőtt a Waze, és ezért készítette el a Waze Beacon nevű eszközét. Ennek lényeg egy apró Bluetooth-készülék, amely az alagútba telepített infrastruktúrára támaszkodva helyettesíti az alagutakban a műholdakat. Ilyen rendszert pedig telepítettek már New Yorkban, Párizsban, Sydneyben és más világvárosokban is.

A  Waze már 2013 óta a Google tulajdona, és sok waze-es funkció landolt már a Google Térképben, ez a nagyon hasznos funkció azonban eddig kivétel volt. Azonban csak mostanáig, a vállalat ugyanis most bejelentette, hamarosan az androidos felhasználók is élvezhetik a kényelmes és hasznos szolgáltatást

A funkció mint kiderült, az alapértelmezés szerint ki van kapcsolva és a felhasználónak manuálisan kell engedélyeznie. Ezt pedig a Beállítások – Navigációs beállítások – Vezetési beállítások menüponton keresztül lehet megtenni.

Itt pedig a Bluetoothos alagútjelzők opciót kell megkeresni, majd átpöccinteni a kapcsolóját. Ez csak akkor fog megjelenni, ha az alkalmazás legfrissebb verziója fut a mobilon. A funkció ugyanakkor természetesen csak ott fog működni, ahol az alagutakat felszerelték már a Waze készülékeivel - írja a hvg.hu.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás