promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy töritanár sem beszél az ókori fogamzásgátlóról, az egyiptomiak zseniális spermicidének titkát senki se tudja megfejteni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Titkolt szokások és annál szokatlanabb megoldások az élet dolgaira az ókori Egyiptomban.

Intimitás a házaspárok Között? Nem ment kihívások nélkül

Az ókori Egyiptom házaspárjainak nem könnyű volt megtalálni az intimitást a szűkös körülmények között. A szegényebb rétegekben élő családok nagyok voltak, és a házaspároknak gyakran egy szobában kellett megosztaniuk ágyukat szüleikkel, gyerekeikkel és akár nagyszüleikkel is. A túlzsúfoltság miatt nem volt könnyű fenntartani az intim kapcsolatot.

Az Ókori egészségügyi eutin: Dezodorok a testszag ellen

Az egyiptomiak a forró éghajlat miatt gyakran küzdöttek testszaguk ellen. A ruhák rendszeres mosása nehéz fizikai munka volt, így más megoldásokat kellett találniuk. A haj rendszeres borotválásától a könnyű öltözködésig és a különböző alapanyagokból készült dezodorok használatáig mindent bevetettek. A fahéj, citrusfélék, virágok vagy akár strucctojás felhasználásával készült dezodorok segítettek elrejteni az izzadtság kellemetlen szagát.

Utcai molesztálás szörnyűségei

Hérodotosz jegyzetei szerint az ókori Egyiptomban a nők gyakran célpontjai voltak az utcán történő molesztálásnak. Férfiak nyíltan inzultálták, mutogatták nemi szervüket vagy fütyültek az utcán sétáló hölgyeknek. Az ókori sétálgatás nőként sajnos kihívásokkal járt.

Törpék: kiváltságok és tisztelet

Az ókori Egyiptomban a törpéket kiváltságokkal és tisztelettel övezték. Az apró teremtéseket az istenek ajándékainak tekintették, ezért gyakran vezető pozíciókban találták magukat, mint személyi asszisztensek vagy kincstárnokok.

Sokkoló fogamzásgátlás: Méz és szamártej keveréke

Az ókori egyiptomiak szokatlan megoldást alkalmaztak a fogamzásgátlás terén. A szamártejből, mézből és bizonyos növényekből álló masszát spermicidként használták, bár hatékonysága ma már rejtély marad. Az ókori Egyiptom furcsa titkai mindannyiunkat lenyűgöznek és elgondolkodtatóvá teszik az egykori mindennapokról.

Forrás: The collector

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás