promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ők voltak a legpajkosabb európai uralkodók, akik a hűtlenségből sportot űztek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezek az uralkodók nagykanállal falták az életet és a nőket.

Uralkodók jöttek-mentek az európai történelem során. Azt az egy dolgot elismerhetjük velük kapcsolatban, hogy azért kevés volt köztük a szentéletű és kevesen vetették meg a ledér életet és a gyengébbik nemet. Pont ezért mi most összegyűjtöttük a legpajkosabb királyokat, akik nem a hűség mintapéldányai voltak a régmúlt időkben.

II. Károly

II. Károly a vidám uralkodó, szinte legendássá vált szerelmi életéről, amely még a botrányairól híres VIII. Henriket is felülmúlta. Bár 1661-ben uralkodóként ült fel a trónra, Károly leginkább számtalan házasságtörő viszonyáról volt híres. Az udvarban rivalizálásokat és pletykákat szított szeretői között, akik között kiemelkedik a gyönyörű Louise de Kéroualle és a provokatív Barbara Palmer. De a király érdeklődése nem maradt meg csupán a bárónőknél, szerelemmel fordult színésznőkhöz is, mint például Moll Davis és Nell Gwynn. Ahogy múltak az évek, Károly házasságának nem voltak törvényes örökösei, hiszen nem tartotta vissza a hűtlenséget, és közvetlenül befolyásolta az udvari intrikákat.

VIII. Henrik

VIII. Henrik angol király híres volt a házassági kalandjairól és válásairól. Összesen hatszor házasodott meg, és két feleségét kivégeztette, köztük Anna Boleyn-t és Katalin Howardot. Az ő története az angol történelem egyik legismertebb szerelmi drámája, amely politikailag jelentős hatást gyakorolt az angol keresztény egyház megreformálására.

XIV. Lajos

XIV. Lajos, az "A Napkirály", híres volt nőcsábász életmódjáról és szerelmi viszonyairól. Az abszolutizmus idején uralkodó francia király hosszú időn keresztül tartott szeretőket és udvari aranyifjakat. Az egyik leghíresebb szeretője Madame de Pompadour volt, aki befolyásos pozíciót töltött be az udvarban. Szerelmi kalandjaik és botrányaik széles körben ismertek és a francia társadalom figyelmét foglalták le.

II. Henrik

Henrik az angol Tudor-dinasztia tagja volt és híres a szerelmi viszonyairól, különösen szeretője, Emma Hamilton miatt. Később feleségül vette őt, miután elvált első feleségétől. Az "Árkádiai háborúk" című botrányos szerelmi viszony ismertebb elemei közé tartozik, melyben szintén szerelmi háromszög alakult ki hét éven keresztül. A király szerelemre vágyott, de feleségét nem tudta megfelelően elérni, ezért fordult szeretője, Emma felé. Ez a szerelmi viharos viszony a politikai és közéleti szférákban is óriási feltűnést keltett.

Forrás: ancient-origins

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás