promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van Instagramod? Hamarosan nagyon különös üzenetet fog küldeni az alkalmazás, ha nem figyelsz eléggé
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az új funkció a fiatalok védelmére szolgál majd.

Hamarosan nagyon fura üzeneteket fognak kapni azok a fiatalok akik túl sokat görgetik az Instagram-fiókjukat. A vállalat ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy az Instagram új éjszakai üzenetet vezet be a tinikorú felhasználók számára, hogy ezzel korlátozzák az alkalmazásban töltött idejüket . Az új értesítés akkor jelenik meg, amikor a tizenévesek több mint 10 percet töltöttek az appban a Reels-videók nézésével, vagy a privát üzenetek válaszolgatásával és minden mással.

A tinédzserek ilyen esetben elkezdenek majd látni egy értesítést, amely azt mondja, hogy „Time for a break?” (Egy kis szünet?)” alatta pedig megjelenik majd, hogy „It’s getting late. Consider closing Instagram for the night” (Késő lejár. Fontold meg az Instagram bezárását az éjszakára.) 

A közösségi hálózat egy e-mailben kifejtette, hogy az üzenetek este 10 óra után jelennek meg automatikusan és nem kapcsolhatók ki, ami azt jelenti, hogy a tizenévesek nem iratkozhatnak le vagy tilthatják le őket. Természetesen a fiataloknak így is lehetőségük lesz egyszerűen kivenni az üzenetet és folytatni az alkalmazás használatát.

A TikTok egyébként még tavaly márciusban vezetett be egy hasonló funkciót, amely arra is emlékezteti a felhasználókat, hogy mikor kell letenni az alkalmazást, és elaludni.

Az új éjszakai üzenetek csatlakoznak az Instagram egyéb funkcióihoz, amelyeknek a célja, hogy csökkentsék a tizenévesek alkalmazással töltött idejét. Az alkalmazás már rendelkezik egy „Take a Break” funkcióval, amely teljes képernyős emlékeztetőt jelenít meg a tinédzserek számára, hogy tartsanak rendszeres szünetet az Instagramon, és van egy úgynevezett csendes mód funkció is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elnémítsák az értesítéseket, és értesítsenek másokat is arról, ha egy bizonyos ideig nem érhetők el.

A múlt héten a Meta bejelentette azt is , hogy automatikusan korlátozni fogja a tinik számára az Instagramon és a Facebookon látható tartalmak típusát. A tizenévesek által használt fiókokban automatikusan le lesznek tiltva a káros tartalmak, például az önkárosításról, az erőszakról és az étkezési zavarokról szóló bejegyzések megjelenítése.

Az új biztonsági funkciók azért jöttek, mert a Meta szabályozási nyomással néz szembe, hogy többet tegyen a gyermekek védelme érdekében. A tervek szerint a vállalat január 31-én tanúskodni fog a szenátus előtt a gyermekek biztonsága érdekében tett lépéseiről is.

Forrás: techcrunch / hvg.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás