promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földrengés süllyeszthette el a kontinenst, ami azóta is az óceán fenekén fekszik
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő elméletek születtek egy rég elveszett kontinensről. Vajon, hogy tűnhetett el?  Megtalálják valaha?

Annak ellenére, hogy a tudomány folyamatosan fejlődik, csak bizonyos mértékben tudunk visszatekinteni a múltba. Ez azt jelenti, hogy az ősi történelem sok részlete örökre rejtély maradhat, és valószínűleg soha nem leszünk képesek igazán megfejteni a legendák és mítoszok helyét. Egy példa erre a Lemúria, vagyis Mu néven is ismert régelveszett kontinens.

 Elméletei szerint ez a hatalmas földterület mintegy 50-12 ezer évvel ezelőtt létezett a Csendes-óceánban, északtól Hawaiitól a Húsvét-szigeten át egészen Mikronéziáig. Állítólag egy fejlett civilizáció, a naacalok otthona volt, akik városokat építettek és kolóniákat alapítottak a kontinens határain túl is. Az állítások szerint Mu virágkorában mintegy 64 millió embernek adott otthont. Azonban nincsenek valódi bizonyítékok ennek a civilizációnak a létezésére.

Az "Mu földje" fogalom először Augustus Le Plongeon, brit-amerikai utazási író által jelent meg az 1800-as évek végén. Ő azt állította, hogy több ősi civilizáció, köztük Egyiptom és a közép-amerikaiak is Mu menekültjei voltak. James Churchward, egy másik író, továbbfejlesztette Le Plongeon elképzeléseit, és azt állította, hogy Mu a Csendes-óceánban található. Churchward szerint Mu egy földrengés és vulkánkitöréssorozat miatt teljesen eltűnt, és az óceán borította be.

Azóta sem találtak bizonyítékot az elveszett kontinensre az óceán fenekén, de a Nan Madol romjai, egy mikronéziai komplexum, az egyik lehetséges maradvány lehet. Bár nincsenek konkrét bizonyítékok, ezek a hipotézisek arra utalnak, hogy az óceán fenekén talán több van, mint aminek látszik.

Forrás: indy100

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás