promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorsfordító lépésre készülhet a NASA? Már majdnem 10 millióan látták a megdöbbentő felvételt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmélet egyre nagyobb teret kap a közösségi oldalakon.​

Titokzatos összeesküvés-elmélet tartja lázban a világot. Amióta az Egyesült Államok tavaly februárban rejtélyes objektumokat lőtt le az amerikai-kanadai határ közelében, a pletykák pedig azonnal elindultak arról, hogy a lelőtt szerkezet valójában egy idegen űrhajó lehetett.

Az amerikai vadászgépek 2023 február 4-től kezdődően négy nagy magasságban lévő objektumot lőttek le az Egyesült Államok és Kanada feletti légtérben, ez pedig újra megerősítette az úgynevezett Blue Beam projektről szóló összeesküvés-elméletet.

A "Project Blue Beam" egy régóta fennálló, de nem bizonyított összeesküvés-elmélet. Serge Monast kanadai oknyomozó újságíró az 1990-es évek közepén beszélt először az elméletről. Ő akkor azt állította, hogy a projektet a Pentagon és a NASA ügynökei hozták létre. Az elmélet szerint az Egyesült Államok kormánya a NASA-val együttműködve egy hatalmas hadműveletet tervez, amelyben Krisztus második eljövetelét vagy egy földönkívüli inváziót szimulálnak a fejlett technológia segítségével egy új világrend kialakítása érdekében.

Az elméletben azt állították, hogy a projektnek négy szakasza van:

  • Az első szakasz a technológia felhasználását foglalja magában földrengések, UFO-észlelések és más természeti katasztrófák előidézésére, hogy elhitesse az emberekkel, hogy egy nagy pusztítással járó esemény közeleg.
  • A második szakasz egy hamis idegen inváziót foglal magában, amelyben az űrhajók holografikus képeit vetítik ki az égen a földönkívüliek ábrázolásához. Ennek célja, hogy pánikot és zűrzavart keltsen a lakosság körében.
  • A harmadik szakasz a technológia felhasználását foglalja magában egy hamis vallási esemény létrehozására, például egy messiás vagy próféta megjelenésére, hologramok és más speciális effektusok segítségével.
  • A negyedik és egyben utolsó szakasz pedig egy új világrend megvalósítását foglalja magában, amelyben a világ kormányait egyetlen autoriter rezsim váltja fel.

 

Az elmélet a mai napig nagyon elterjedt, ám fontos megjegyezni, hogy semmilyen bizonyíték nincs a Blue Beam Project létezésére. Sőt, az összeesküvés-elméletet széles körben átverésnek tekintik, és a tudomány, a technológia és a kormányzat számos szakértője megcáfolta már.

Ezen felül az sem világos, hogy eredetileg ki alkotta meg az elméletet, de sokan úgy gondolják, hogy a szélsőséges hiedelmek kombinációjából fakadt, beleértve a kormányzati ellenőrzésről és manipulációról szóló összeesküvés-elméleteket, valamint a vallási apokalipszist.

Az elmélet annak ellenére, hogy vélhetően nem igaz, a TikTok-on is nagyot megy, köztük az alábbi is, amit nem viccelünk már több mint 8 millióan néztek meg:

Forrás: Quora

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás