promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre kiderült hova tűntek valójában a T-Rex dinoszauruszok, akik több milliárdan is szaladgálhattak a Földön, ez mindent megváltoztat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő felfedezést tettek a tudósok a Földön élt legnagyobb ragadozóval kapcsolatban.

A tudósok lenyűgöző felfedezést tettek a Tyrannosaurus Rexekkel kapcsolatban, amely megdöbbentő és rejtélyes számokkal szolgál. Egy új kutatásuk azt állítja, körülbelül 1,7 milliárd T-Rex élt a Földön történelem során. Ez a szám meglepően magas, és új perspektívát nyit a dinoszauruszok félelmetes világára.

A kutatók egy régebbi kutatásban eredetileg arra jutottak, hogy a T-Rexek száma akár 2,5 milliárd is lehetett támadásaik idején, ami igazán hihetetlen. Azonban egy friss tanulmány kérdéseket vet fel ezzel kapcsolatban, és a további kutatások azt a tényt tárták fel, hogy valójában ez a szám csak 1,7 milliárd lehetett.

Miért változik folyamatosan ez a szám? Az új tanulmány új adatokat használt, amelyeket az eredeti tanulmány figyelmen kívül hagyott. Ez alapján úgy gondolják, hogy az eredeti tanulmány túlbecsülte a T-Rexek túlélési arányait és tojástermelési képességeit, ezért az eredmények torzultak. Az új kutatás eredményei szerint minden T-Rex generáció valószínűleg 19 000 egyedből állt, és összesen körülbelül 90 000 generáció létezett. Ezek az adatok azt mutatják, hogy valójában jóval kevesebb T-Rex élt a Földön, mint ahogyan azt korábban gondolták.

Azonban még mindig ott van a rejtély, hogy hol vannak a T-Rex fosszíliák? Ha az új becslések igazak, akkor csak nagyon kis részét találtuk meg ennek a hatalmas és ijesztő dinoszaurusznak. Ez további kutatásokat követel, és újabb felfedezések lehetőségét kínálja a jövőben. A T-Rexekre vonatkozó ismereteink folyamatosan fejlődnek, és az elmúlt években sok lenyűgöző felfedezés tette izgalmassá és rejtéllyé a múltunkat. Talán soha nem fogjuk teljesen megérteni, hogy milyen volt ezeknek a legendás lényeknek a valódi száma és élőhelyük a Földön.

Forrás: greekreporter

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás