promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Google bejelentette, hogy vége: ennek mindannyian búcsút inthetünk a jövőben
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez most nagyon sok felhasználót érint.

Mai felgyorsult világunknak elengedhetetlen részei a Google szolgáltatásai, a cég folyamatos újításai pedig alapjaiban változtathatják meg mindennapjaink alakulását. Hasonló történik most is, a Google ugyanis bejelentette, hogy megszűnik a Google Play Filmek és TV elnevezésű szolgáltatása. A jövőben mint kiderült, az egyes platformok esetében el fog térni az, hogy hol lehet majd megtalálni a tartalmakat a jövőben.

A  Google Play Filmek és TV (Google Play Movies & TV) kivezetése egyébként már tart egy ideje, most azonban nagyon közel van már az az idő, hogy végleg, minden eszközről eltűnik majd a szolgáltatás.

Az iOS- és Android-felhasználókat már jóval a mostani bejelentés előtt átterelték a Google TV appba és a legtöbb okostévés rendszerről is törölték az alkalmazást. Az Android TV-ről például már októberben eltávolították.

Mint arról a hvg.hu is beszámolt a 9to5Google alapján Egy új támogatási oldal pedig most további részleteket árult el az átállásról, mely januárban történik meg végérvényesen, mindenhol.

A cikkben arról írnak, hogy ezek alapján ha a jövőben valaki okostévén vagy Android TV-alapú eszközön szeretne majd tartalmakat megtekinteni, 2024. január 17-től a „Shop” fül alatt teheti majd ezt meg. További információ, hogy itt lesznek a korábban megvásárolt, valamint a kölcsönözhető tartalmak is.

A szolgáltatói, Android TV-s beltéri egységek esetében pedig a YouTube alkalmazásba költöznek majd a tartalmak, míg asztali számítógépen, böngészőből szintén a YouTube-ot kell felkeresni, egészen pontosan a youtube.com/movies oldalt.

 A Google egyébként nemrégiben a szűrőjén is csavart egyet, melynek köszönhetően drámaian megnőtt a hatékonysága, így több levél kerülhet át spambe. A Google új  szovtverét RETVec-nek hívják és a cég korábbi beszámolói szerint, 38 százalékkal hatékonyabban szűri ki a kéretlen leveleket, amelyek beérkeznek hozzánk.

Ha esetleg kíváncsi vagy néhány vicces titokra a Google-lel kapcsolatban az alábbi videóból még többet megtudhatsz ezekről.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás