promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Második világháborús vadászrepülőgépet találtak egy nem várt helyen, rémisztő, ami kiderült róla
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

80 év után megtaláltak egy eltűnt második világháborús vadászrepülőgépet, körülbelül 12 méter mélyen a víz alatt fedezték fel. 

Egy nem várt vadászrepülőgép került elő nemrég, amely egy merész olaszországi rajtaütés során tűnt el, néhány nappal a szövetségesek megszállása előtt. A felfedezés most megold egy, a második világháború óta fennálló rejtélyt.

Warren Singer amerikai repülős 1943. augusztus 25-én tűnt el P-38 Lightningjával az ország keleti részén, Foggia közelében lévő olasz repülőterek elleni támadás során. Küldetése során nagy sikert aratott: 65 ellenséges repülőgépet semmisített meg hét P-38-as árán. De Singer 2. hadnagy soha nem érte el célját, és a légierő nyilvántartásai szerint utoljára Manfredonia közelében látták repülni, egy Foggiától 35 kilométerre keletre fekvő városkában. 

Most, 80 évvel később a búvárok megtalálták Singer gépének roncsait 12 méteres mélységben a Manfredonia-öbölnél, a roncsot azonosító búvár, Fabio Bisciotti úgy nyilatkozott, hogy meglepően jó állapotban van a repülőgép. 

A gép elég jó állapotban van, nagy valószínűséggel mechanikai hibája volt, mielőtt a vízbe süllyedt. Nem találták el erősen a légelhárító ágyúk, mert nagyon messze volt a parttól

- árulta el Bisciotti.

Ráadásul az Olasz Tengerészeti Liga víz alatti kutatócsoportjának vezetője azt is megfejtette, hogy mi történhetett Singerrel. Holttest nem volt a víz alatt a roncsnál, ebből adódóan pedig azt feltételezi, hogy a pilóta kiugorhatott az ablakokon keresztül a vízbe. A feltételezések szerint egy ideig úszhatott és megpróbált megmenekülni, de halálát végül a fulladás okozhatta. De valójában bármi is történhetett vele, soha nem találták meg a holttestét, egy évvel és egy nappal később, 1944. augusztus 26-án halottnak nyilvánították. Neve szerepel a tunéziai karthágói észak-afrikai amerikai temetőben és emlékműben az eltűntek tábláin - írja a Daily Mail

A felfedezésről egy videó is készült, amelyen jól látható, ahogy a búvár a roncs közelében úszik. 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás