promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy korszak lezárul a világ számára? Hamarosan megszűnik sokak számára fontos szolgáltatás a telefonokon
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Apple olyan döntést hozott, amely által egyáltalán nem kell használnunk meg az SMS szolgáltatást. 

Régen hatalmas dolognak számított a telefon, ezzel együtt pedig az, hogy egy gombnyomásra el tudjuk érni a szeretteinket és a barátainkat. Annak idején hihetetlenül sok SMS/MMS-t küldtünk egymásnak, ami manapság valljuk be, egyszerűen kikopott a hétköznapjainkból. Valójában ez az internetnek is köszönhető, ugyanis manapság mindenki a Messenger segítségével üzenget, az Apple telefonokon használható Face Time pedig szinte már átvette a hatalmat a telefonhívásoktól. 

Úgy tűnik most nagy változás áll be az Apple történelmében, ugyanis bejelentették, hogy hamarosan az Apple is alkalmazza a RCS-protokollt, ami azt jelenti, hogy az android és iPhone-készülékek közötti üzenetküldés egyszerűbb lesz. Mindez azt jelenti, hogy megváltozik az, hogy az iMessage üzenetküldés kizárólag az Apple készülékek között működik, más platformok irányába nem lehet vele üzeneteket küldeni.

A hvg.hu szerint a RCS-t, vagyis a Rich Communication Services protokollt 2008-ban hívta életre az iparági szereplőket összefogó GSM Szövetség. A céljuk pedig nem más volt, mint hogy létrehozzanak egy olyan kommunikációs protokollt, mely felváltja az SMS-t. A szolgáltatás ugyanis ma már teljesen elavult, ráadásul a sok átverést tekintve egyáltalán nem is biztonságos. 

A bejelentés szerint 2024-ben vezetik be a frissítést, amely úgymond egy közös csatornát épít az Apple és az andoridos telefonok között. Jövőre tehát, ha üzenetet akarunk küldeni az iMessage-hez hasonló funkció lesz elérhető az androidos telefonokon. Mindehhez szükség van mobilinternetre vagy wifis kapcsolatra, tehát egyáltalán nem úgy fog működni, mint a szokványos SMS üzenetküldés. 

Aki nem tudná, annak ez a videó segíteni fog, így működik az Iphone telefonokon az iMassage. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás