promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA reagált Schobert Norbi Holdra szállást tagadó kijelentésére, ezt válaszolták
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA ezt válaszolta Schobert Norbi merész kijelentésére.

Vannak, akik nem hiszik el még most sem, hogy az ember a Holdon járt. Akadnak olyanok, akik az 1969-es Holdra szállás csak megrendezett hazugság, Neil Armstrongék valójában nem is jártak az űrben. Ezen a véleményen van Schobert Norbi is, aki nemrég Hajdú Péter beköltözős műsorában érvelt amellett, miért nem járhatott ember a Holdon.

„Persze, ott voltak. És amikor leszálltak, és vették Neil Armstrongot, akkor egy külső kamera már ott volt. Tehát valaki már előtte a Holdra lépett, aki fölvette, mikor kiszállt az űrhajóból. Meg lobogott a zászló, mikor nincs a Holdnak légköre. Mi lobogtatta? Az űrszél? Vagy a ventilátor? És azóta miért nem volt senki a Holdon? Én nem hiszek a Holdra szállásban”

- mondta a fitneszguru.


Schobert Norbi szavai sokakat felháborított, és bizonyos szempontból a NASA-hoz is eljutott. Az ATV Heti Napló című műsora a NASA 65 éves fennállása alkalmából készített exkluzív riportot. Ennek készítésekor nemcsak megnézték az Apollo irányítóközpontot, ahonnan a Holdra szállást irányították, de azt a helyiséget is megcsodálhatták, ahonnan magát a Nemzetközi Űrállomást vezérlik.

Mivel Schobert Norbi pont akkor tette a polgárpukkasztó kijelentését, amikor az ATV stábja  a NASA-nál forgatott, megkérdezték az érintetteket arról, hogy miként reagálnak, amikor ehhez hasonló, Holdra szállást tagadó véleményekkel találkoznak.

„Nem vagyok dühös, sem szomorú, mert kevesen vannak, akik így gondolják. Számomra ez már-már komikus. Tudja mit? Igazából még soha nem találkoztam személyesen senkivel, aki ezt gondolná. Azt hiszem, talán néhány embernek voltak ilyen vitái velem, mert megpróbáltak felhúzni, de ez nem működött, nálam nem megy olyan könnyen. Én csak kacagok ilyenkor és azt szoktam mondani, hogy csak annyit kell tenned, hogy elmész Cape Canaveralba [az Egyesült Államok floridai űrközpontja], és megnézed azt, ahogy egy ilyen óriásrakéta elindul. És akkor azt mondja valaki, hogy az a dolog nem hagyja el a Földet? Érzed, hogy a szíved majd kiugrik a mellkasodból a hanghatásoknak köszönhetően, és azt mondja valaki, hogy ez a dolog nem hagyja el a Földet? Az érzékszerveiddel érzed. Azért is nevetek, mert ugyanezek az emberek azt hiszik, hogy a Föld lapos. Szóval, oké...”

- fogalmazott Rick LaBrode repülésirányító.