promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dér Heni a fellegekbe repítette ezeket a férfiakat, álmukban sem gondoltak ekkora ajándékra
Borítókép:  Youtube / Dér Heni
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az énekesnő ezúttal egy tehetséggondozó versenyhez adta a nevét.

Dér Heni mikor épp nem valamilyen vadító klipben kamatoztatja kivételes énektehetségét, vagy a férjének, Bakos Gergőnek szurkol az HBO Max reality műsorában (A híd), akkor tehetséges fiatalokat felkarolásában vesz részt. Kevesen tudnak róla, de Henihez nagyon közel áll a felsőoktatás világa, miközben felépítette egyedülálló zenei karrierjét, három diplomát is szerzett, az operaénekesi végzettség mellett befigyel egy közgazdasági és egy politológusi diploma is.

Október 29-én az óraátállítás napján került megrendezésre az ArubaCloud programozó versenye, az ArubaCloud Hackathlon, amin a felsőoktatásban aktív hallgatók vehettek részt, és amelynek fődíja egy  15 millió forint értékű startup támogatás volt. Az egymással versenyző csapatoknak pontosan 1 nap állt rendelkezésre ahhoz, hogy felhős környezetben oldjanak meg egy feladatsort, az AribaCloud ugyanis elsősorban felhőalapú szolgáltatásokkal foglalkozik.

Ebben a speciális helyzetben ez most 25 órát jelentett.

Ha nem vagy informatikus vagy cégvezető, honlapszerkesztő, akkor valószínűleg még sosem hallottál róluk, pedig egy piacvezető cégről van szó. Ebben a videóban röviden összefoglalják, amit a tudni érdemes róluk, sokkal jobban járunk a hölgy rövid előadásával, mint ha megpróbálnánk átrágni magunkat egy száraz leíró szövegen:

A verseny háziasszonya Dér Heni volt, aki örömmel mondott igent a felkérésre. Számára is nagy megtiszteltetést jelentett részt venni a fiatal tehetségek felkutatásában és az eredményhirdetésében - ha tartani akarnánk magunkat a verseny jellegéhez, nyugodtan megállapíthatjuk, hogy

Heni a fellegekbe repítette a nyerteseket.

A verseny szoros volt, de végül a BIT Dream Team-re keresztelt csapatnak sikerült győzedelmeskednie, akik a Corvinus iskolapadjaiból átugorva ragadtak billentyűzetet.

Második lett a Nyerni Jöttünk csapata a Szegedi Tudományegyetemről, akik óriási magabiztossággal vágtak neki a megmérettetésnek, de a szómágia ezúttal kevésnek bizonyult. Harmadik helyen a Nuben ante Solis végzett, akik a BME-ről érkeztek a programozói versenyre. A díjátadóról készült videót itt tudjátok megnézni:

 

A dobogósok ComputerWorld előfizetéssel és számítógép kiegészítőkkel is gazdagodtak. A 2. helyezettek ezen kívül betekintést nyerhetnek az Aruba bergamoi adatközpontjába. Az első helyezett csapat pedig a főnyeremény mellett részt vehet a Superbike-világbajnokságon is. 

Forrás: PC Guru

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás