promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tetovált múmia sokkolta a régészeket, Isten létezését igazolhatja az elképesztő felfedezés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen felfedezésre bukkantak kutatók Szudán területén. Ez az új felfedezés egészen új kapukat nyithat a tudósoknak, hogy tovább kutassanak a keresztény vallás eredetéről.

Szudánban megtaláltak egy 1,300 éves titokzatos múmiásodott lábat, amelyen egy ritka keresztény tetoválás volt látható. A tetoválás a Ghazali kolostorban eltemetett szerzetesé lehetett.

A régészek, akik a maradványokat tanulmányozták, véletlenül találtak rá a tetoválásra, aminek a szimbólumai Jézus Krisztus nevére utalhatnak.

Ez csak a második ilyen tetoválás a középkori Szudánban, ami érdekes betekintést nyújt a korabeli tetoválások milyenségébe. A tetoválás szimbólumai a keresztény hit jelképei, és a tulajdonosának valószínűleg fontos szellemi és vallási jelentőségre utalhatnak. A tetoválás felirata a görög "chi" és "rho" betűkből áll, valamint az alfa és az omega betűkből, amik Isten kezdetét és végét jelképezik a keresztények szerint.

A tetoválás azt sugallja, hogy a tulajdonosának személyes jelentősége volt. Ez az első férfi maradványnál talált tetoválás a középkori Szudánban, így kérdéseket vetett fel a vallásosság mérhető jeleként. Érdekes, hogy egy ilyen kis tetoválást ennyi idő után is felismertek. A tetoválások általában idővel a bőr alatt lebomlanak, de a múmia esetében ez nem történt meg, így megmaradt. Bár nem lehetett megállapítani a festék összetételét, valószínűleg a legősibb tetoválásokhoz használt szénalapú festék lehetett.

A világ első dokumentált tetoválása az Ötzi, más néven az Éjszakai őrszem múmiáján található. Az Ötzi egy 5300 éves természeti jégbe fagyott férfi, aki 1991-ben került elő az Ötztal-Alpokban, Ausztriában. A teste több tetoválásot tartalmaz, amelyeket a bőre alá beillesztett szénpor segítségével készítettek.

Az Ötzi tetoválásai különösen figyelemre méltóak, mert szerkezeti és nem díszítő célt szolgálnak. A tetoválások az ízületeknél és más, potenciális fájdalmat okozó területeken találhatók. Úgy gondolják, hogy ezek a tetoválások valamilyen orvosi célt szolgáltak, mint a fájdalomcsillapítás vagy a gyógyulás elősegítése.

Forrás: www.dailymail.co.uk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás