promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Holttest szaga van és hullafoltok vannak a világ egyik legnagyobb virágának, a hullavirágnak a levelein
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mi teszi ezt a virágot olyan különlegessé? Nos, először is, a Rafflesia „hullavirág” nem csak borzalmas névvel rendelkezik, de hatalmas méretű is.

A Rafflesia hullavirág egy igazán különleges és lenyűgöző növény, amely a világ legnagyobb virágai közé tartozik. Ez a virág a trópusi esőerdőkben, különösen Délkelet-Ázsiában, például Indonéziában és Malajziában található.

 A szirmai akár 1 méter átmérőjűek is lehetnek, és a teljes virágzat akár 1 méter átmérőjű is lehet. Ez azt jelenti, hogy amikor meglátod ezt a virágot, olyan érzésed lehet, mintha egy óriási, színes tányérral találkoznál az erdőben.

De nem csak a mérete teszi izgalmassá a Rafflesia hullavirágot. A virág különleges megjelenése is lenyűgöző. A szirmai vastagak és húsosak, és általában élénkpiros vagy narancssárga színűek. A virág közepén található egy mélyedés, amelyben a virágzat központi része helyezkedik el. Ez a központi rész pedig olyan mintázatokkal és textúrákkal rendelkezik, amelyek hasonlítanak a húsra vagy a holttestekre, innen ered a "hullavirág" elnevezés.

De miért hívják hullavirágnak? Nos, a Rafflesia hullavirág egyedi szagot áraszt magából, amelyet sokan a rothadó hús szagához hasonlítanak. Ez a szag vonzza a legyeket és más rovarokat, amelyek a virág beporzásában segítenek. Tehát, ha valaha is találkozol egy Rafflesia hullavirággal az erdőben, előfordulhat, hogy a szag miatt először azt gondolod, hogy valami rothadó hús van a közelben.

A Rafflesia hullavirág virágzása is rendkívül ritka és rövid életű. A virágzás ideje alatt csak néhány napig tart, és ezután a virág elhalványul és elpusztul. Ezért, ha szerencsés vagy, és láthatod a virágzást, érdemes megragadni az alkalmat, mert ez egy igazán különleges és ritka látványosság.

Összességében a Rafflesia hullavirág egy igazi természeti csoda, amely méretével, különleges megjelenésével és egyedi szagával lenyűgözi az embereket. Ez a virág valóban egy izgalmas és lenyűgöző jelenség, amelyet érdemes felfedezni a trópusi esőerdőkben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás