promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van Facebookod? Akkor ez a változás téged is érint, és nem biztos, hogy örülni fogsz neki
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zuckerberg bejelentése után a Facebook már soha nem lesz a régi​

Marc Zuckerberg cége annyira a mindennapok része lett, hogy teljesen alapvetőnek vesszük a Facebook és az Instagram használatát. Vannak nem is kevesen, akiknek az egész internet gyakorlatilag a Facebookból áll, csak onnan tájékozódnak, csak az ott eléjük rakott tartalmakat olvassák.

A közösségi oldal emberi társadalomra gyakorolt hatásán véget nem érően vitatkoznak tudósok, szakértők, civilek, megmondóemberek. Legalább annyi negatívum, mint pozitívum van felsorolva a vitákban - bizonyos aszpektusból jó az oldal, bizonyosból rossz.

Akárhogy is legyen, az biztos, hogy napjainkra megkerülhetetlen lett a platform. A folyamatos fejlesztéseknek hála az oldal folyton változik, és nemrégiben mindjárt két óriási változást is bejelentettek a Facebook háza tájáról.

Az egyre fejlettebb mesterséges-intelligencia eszközök úgy tűnik betörnek a közösségi-médiába is. Az X közösségi platformon jelent meg egy kép, amin a felhasználó posztot akar írni, és a Facebook felkínál egy "Write with AI" (Írj mesterséges intelligenciával) opciót. Az AI nem a nulláról dolgozik, utasítások alapján tud dolgozni, például meg lehet kérni, hogy segítsen viccesebbé tenni a szöveget, de javíthatja a helyesírási hibáinkat is.

A másik változás még nagyobb horderejű. Bár a pletykák már évek óta mentek, hogy jöhet a fizetős facebook, Mark Zuckerberg ezt következetesen cáfolta mindig. Most azonban cége, a Facebookot és az Instagramot is tulajdonló Meta hivatalos közleményben jelentette be, hogy érkezik a fizetős Facebook. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ingyenes használat megszűnik, a különbség abban fog állni, hogy a fizető felhasználók nem fognak reklámokat látni, hasonlóan a YouTube Premium szolgáltatásához.

A fizetős Facebook a közlemény szerint már novembertől elérhető lesz, első körben az Európai Unióban és Svájcban. Az már a használt eszköztől függően eltérő lesz: számítógépen használva 10 dollár, míg mobiltelefonon 13 dollár lesz a havidíj, vagyis a telefonosoknak majdnem 5 ezer forintjába fog kerülni, ha hirdetésmentes Facebook-ot akarnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás