promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló titkok az első szexshop történelméből: nem is gondolnád, hogy ki és miért hozta létre
Borítókép:  profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rendkívül érdekes története van a világ első szexshopjának. Mi magunk is meglepődtünk mikor utánajártunk a témának, hogy a bolt megnyitása egy női névhez fűződik.

A világ első szexshopja egy nő nevéhez fűződik. Beate Uhse az akkori Kelet-Poroszországban (napjainkban Oroszország) látta meg a napvilágot. Édesanyja Németország első öt orvosnője egyikeként végzett, ehhez mérten a kis Beatet rendkívül felvilágosultan nevelték. Édesanyja neveltetése alapozta meg későbbi sikeres vállalkozásának alapköveit.

A fiatal Beate, már ideje korán a repülés szerelmese lett, miután a görög Ikarosz legendája teljesen magával ragadta gyermekként. Egyszer még csirketollakból is készített saját magának szárnyakat, majd megpróbált elrepülni velük a szülei teraszáról. Ám a 30-as években még nem indult pilótaképzés nők számára, de sok véletlennek és szerencsének köszönhetően később mégis sikerült bekerülnie egy pilótaképzésre.

Elsőként tesztpilóta lett, majd teherszállító gépeket vezetett. A háború alatt katonai repülőgépet vezetett, amikor is több támadás érte, de ennek ellenére sem hagyott fel a repüléssel. Bízott benne, hogy a megszerzett tapasztalataival, a háború után jobb álláslehetőségekkel keresik majd fel.

De legnagyobb bánatára a békeidők kezdetével, vesztes országként eltiltották a repüléstől, így kénytelen volt másik megélhetés után nézni. Házaló ügynök lett és új munkája miatt rengeteg háziasszonnyal került kapcsolatba. Beate figyelmesen végig hallgatta a nők eltitkolt problémáit, akik gyakran kitértek a hitvesi ágyban felmerült gondokra is.

A háború után az elszegényedett társadalomban a családok nem szerettek volna több gyermeket vállalni, de ezekben az időkben sehol sem kaptam szexuális felvilágosítást a nők. Ekkor támadt Beatenek egy ötlete, hogy az édesanyjától kapott tudását kamatoztathatja.

Szórólapot állított össze nőknek, amiben felvilágosította őket  a ciklusuk működéséről és hogy tudják elkerülni intim helyzetekben a nem kívánt terhességet. Tudta, hogy a módszer nem tökéletes, de a semminél jobb.

A szórólap hatalmas siker lett és százával keresték Beatet újabb tanácsokért. Így megalapította a „Uhse Csomagküldő Szolgálatot” ahol már különböző termékeket és felvilágosító irodalmat is tudtak rendelni a kliensek.

Futótűz szerűen terjedt Beate híre és villámgyorsasággal fejlődött a vállalata. Ennek köszönhetően a 60-as évekre megnyitotta a világ első szexshopját, ami a mai boltokhoz képest még rendkívül szegényes termékválasztékkal rendelkezett és leginkább felvilágosító és védekezést segítő eszközöt voltak benne fellelhetőek. Beatet több ezerszer jelentették fel 30 éves munkássága alatt és rekesztette ki magából az elit társadalom. De munkásságát végül elismerték és 1989-ben megkaptam a becsületrend keresztjét Németországban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás