promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új otthonba költözöl? Veszélybe lehetsz, ha nem tartod be ezeket
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok kultúrában és társadalomban léteznek babonák és hiedelmek az új házba költözéssel kapcsolatban. Ezek a babonák és hiedelmek általában a szerencsét, a jó energiát és a házban élők jólétét próbálják befolyásolni. Mondjuk, hogy mit tegyél, ha új helyre költözöl.

 Néhány példa:

1. Házavató ünnepség: Sok kultúrában szokás házavató ünnepséget tartani az új házban, ahol a család és barátok összegyűlnek, hogy jókívánságokat közöljenek, ajándékokat adjanak, vagy szertartásokat végezzenek a ház szerencséjének növelése érdekében. Az ünnepségen való részvétel segít a házba pozitív energiát bevinni.

2. Szerencsehozó ajándékok: Az új házba költözők gyakran kapnak ajándékokat, mint például két nyitott tenyérrel átadott képet, hogy szerencsét vigyenek a házigazdának az új otthonába. Mások egy kis pénzösszeget rejtenek el a házban, például a küszöb alatt, hogy anyagi jólétet hozzanak. Vannak, akik abban hisznek, hogy szerencsehozó tárgyakat helyeznek el az új házban, például néhány helyen a négyzet alakú dolgokat tartják szerencsétlennek, míg mások szerencsehozónak.

3. Fűszernövények: Néhány kultúrában fűszernövényeket ültetnek az új ház körül, mert hiszik, hogy ezek elűzik a rossz szellemeket és szerencsét hoznak.

4. Elhagyott kulcsok: Egyes emberek egy régi kulcsot elhagynak az új házban, mert úgy vélik, hogy ez a kulcs a régi lakók szellemi jelenlétét jelképezi, és védelmet nyújt a gonosz szellemekkel szemben.

5. Az első lépés: Az új házban élők számára az első dolog, amit tesznek, is fontos lehet. Néhány ember speciális rituálét vagy cselekedetet hajt végre, például sót szór a küszöbön vagy érmét helyez a bejárati ajtó alá.

6. A küszöbön való "helyes" lábbali belépés: Sokan hiszik, hogy az új házba lépés első lépését a jobb lábbal kell megtenni, hogy szerencsét hozzon.

Emlékeztetni kell azonban, hogy ezek a babonák és hiedelmek nem szükségszerűen alapulnak tudományos tényeken, az emberek személyes meggyőződésétől függően követik vagy hagyják figyelmen kívül őket. Az új házba költözés az ember életének fontos eseménye, és ezek a hagyományok segíthetnek abban, hogy pozitív élmény legyen a beköltözés és tele legyen szeretett új otthonunk pozitív energiákkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás