promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes eltűnés: nyoma veszett egy egész kolóniának, máig megmagyarázhatatlan a Roanoke misztikum
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Roanoke kolónia az Amerikai kontinens történelmének egyik legrejtélyesebb és legnépszerűbb története.

Az Első Angol Kolónia a Roanoke kolónia a 16. század végén, 1587-ben jött létre, amikor Sir Walter Raleigh vezetésével, amikor is angol telepesek érkeztek Észak-Karolina partjainál fekvő Roanoke szigetére. Ez volt az első angol kolónia az Amerikai kontinensen.

Már az első években nehézségekkel néztek szembe amikor meghódították az ismeretlen földrészt, és a történelem legnagyobb természetfeletti misztikus eltűnése övezte az újonnan betelepült Roanoke kolóniát.

Egy 1590-ben egy őszi napon hátborzongató csend ereszkedett a kolónia fölé. Amikor az ellátóhajó, ami élelemmel látta el a kolóniát visszatért Angliába, a hajó legénysége a legborzasztóbb dologra bukkant: a kolónia telepesi nyomtalanul eltűntek. Az üres házak között csak egyetlen szó, "CROATOAN," maradt hátra, egy fa darabjára faragva.

A "CROATOAN" szó, arra utalhatott, hogy a telepesek az indiánokhoz költöztek, mivel a Croatoan indiánok is ott éltek a közelben. Azonban a kolónia sorsa sosem lett teljesen tisztázva és máig rejtély, hogy hova tűnt el mindenki egyik pillanatról a másikra.

Mi is történhetett? Miért tűnt el egy egész kolónia? A találgatások és a rejtély körüli misztikum még évszázadokkal később sem kopott meg. A Bermuda-háromszög ködös legendái mellett a Roanoke kolónia eltűnésének esetét az összeesküvés elméletek és rejtélyek hálójába övezi.

Az elméletek évről évre felreppennek, a tudósok kutatják, hogy mi lehet a valódi ok a rejtély iránti érdeklődés pedig sosem lankad. Talán sosem fogjuk megtudni az igazságot, és talán ez a történet örökké az emberiség misztikus titka marad, amely a múlt ködébe veszik. A Roanoke kolónia nyomtalan eltűnése mindörökké az emberi kíváncsiság és a rejtélyek iránti vonzódás szimbólumaként él tovább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás