promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus dolog mozgott a Mars felszínén, a NASA azonnal közzétette a videót az elképesztő jelenségről
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyszerű felvételt tett közzé a NASA.

A NASA az elmúlt években személetlenül sok képet és videót posztolt ki a Marsról, az anyagokat pedig a roverek készítették, vagyis a Curiosity és a Perseverance, amelyek azért szelik a vörös bolygót, hogy mintákat gyűjtsenek össze, amelyek később a Földre érkeznek majd, hogy a szakértők, szakemberek és tudósok azokat megvizsgálhassák majd. E mellett a Perseverance célja az is, hogy megtalálja a nagy választ arra a kérdésre, hogy volt-e élet a Marson, vagy van-e még élet a vörös bolygón. Emellett pedig azt is szeretnék megtudni a tudósok, hogy mi történt korábban a Mars felszínén, amitől teljesen megváltozott a képe.

Időnként pedig elképesztően látványos videók is érkeznek a Marsról, mint legutóbb például egy olyan felvétel, amelyben megcsodálhattuk, hogy néz ki egy marsi naplemente, egészen más színekben pomázik az ég, mint ahogy azt mi már megszokhattuk a Földön. Most pedig egy olyan videó jött, amelyben a Mars felszínén valami gigantikus méretű dolog mozog.

Hogy pontosan mi?

Egy gigantikus méretű porördög. A jelenség ugyan nem új, korábban több ilyen porördögről is kerültek fel videók a közösségi médiumokra, ám ez valami hatalmas volt, a leírások szerint ötször magasabb volt, mint az Empire State Building. A felvétel, amit a NASA osztott meg sokszoros lassításban van, és a rover négy kilométeres távolságból filmezte le a jelenséget. Amúgy a porördögök a napsugárzás hatására jönnek létre, a Földön is előfordulnak, ám a Mars ritka légkörében brutális nagyságúra nőhetnek.

Íme a videó a gigantikus porördögről.

És itt pedig egy felvétel, hogy milyen hangja van ezeknek a marsi porördögöknek:

(via Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás