promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Marson ismeretlen eredetű objektumot találtak, a NASA szakértői csak találgatnak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem a Marsról származik az a dolog, amit megtaláltak.

Nem indennapi dolgot fotóztak a Marson ismét, pedig az elmúlt években akadtak már tényleg nagyon fura fotók, amelyekre a közvélemény is felkapta a fejét. Persze sok képbe mi látunk bele tárgyakat, vagy valami nagyon hasnlót, ami a földön már létezik, dehát a Marson egész más körülmények uralkodnak, nem földi léptékkel kell mérnünk azt, amit ott látunk. A Perseverance és a Curiosity történelmi küldetése pedig még a jövőben is fog nekümk okozni pár felbecsülhetetleül izgalmas fotót, ezt biztosra vehetjük.

De mégis miről jött most fotó, amit a NASA is közölt, és a tudósaik sem tudták egyértelműen megmondani, hogy mi szerepelhet a képen?

A nemzetközi sajtó egyfajta fánknak kezdte el hívni a különleges formát, amiről fotó készült. A képet amúgy a legendás és ikonikus marsjáró, a Perseverance készítette. A szakértők pedig kérdőjelekkel, de egyelőre azt mondták, hogy az objektum valószínűleg az űrből érkezhetett a vörös bolygó felszínére, ahol több darabra is tört. Ezt abból állapították meg, mivel a fánk alakú objektum körül kőtöredékek vannak, amelyek hasonló színűek, mint maga a lyukas objektum, amely tényleg leginkább egy fánkra hajaz.

egy meteoritról lehet szó tehát, egy nagyon különleges alakú meteoritról. Ez abból a szempontból nem lenne meglepő, hogy korábban több meteoritdarabot is talált már a Curiosity is, illetve igazából a marsi táj sajátossága az is, hogy fura formájú sziklákat és köveket fedeznek fel a marsi projektben részt vevő egységek.

Íme az egyelőre ismeretlen eredetű objektum, a kép után pedig beágyaztunk nektek egy olyan videót is, amelyben összegyűjtötték a különleges formákat, amelyeket a Marson találtak, és amelyekről számtalan legenda terjed a neten:

Különleges formák a vörös bolygón:

(via 24.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás