promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fény derült a nők idegtépő problémájára: ezért hazudik minden férfi erről a dologról
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A férfiak gyakran mondják, hogy szeretik az intelligens nőket, ez a kutatás azonban mást bizonyít.

Mégis ki mondaná azt, hogy ő csak olyan nők iránt érdeklődik, akik butábbak, avagy kevésbé intelligensek nála? Bár a párválasztásra kevésbé szoktunk így gondolni, valójában a párunk is egyfajta státusz szimbólum, de nem a szó pejoratív értelmében. A párunk visszatükrözi azokat az értékeket, amikben mi magunk is hiszünk - ha nem így lenne, nem alkotnánk egy párt. Ha a feleségünk teljes állású családanya, egzotikus modell, az üzleti életben sikeres vezető, pornószínésznő vagy cuki óvónéni, az rólunk is elárul valamit. Elárul, mert a mi választásunk, a mi döntésünk, és egy egészséges kapcsolatban a felek kölcsönösen felnéznek egymásra.

Azonban nagyon sokféle dolog miatt lehet felnézni valakire, és itt nagy különbségek vannak férfiak és nők között. Bár ma gyakran mondunk elhamarkodott ítéletet azok fölött a nők fölött, akik anyagi biztonságot várnak, és ezért inkább csak tehetősebb férfiakkal keresik a kapcsolatot, ez pszichológiailag teljesen érthető. Ugyanakkor nem zárja ki, hogy ezzel párhuzamosan az érzelmi biztonságra is nagy igényük legyen, csak hajlandóak vagyunk ezt egy vagy-vagy kérdésként kezelni sokszor.

A férfiak ezzel szemben nem annyira támaszt, mint inkább inspirációt és kihívást keresnek egy nőben. Meghódítani, és megtartani, szól az íratlan törvény, amit ma egyre nehezebb megtartani. Ebből adódik, hogy míg egy nőnek rendkívül sokat számít, hogy a párja mennyire intelligens, addig a férfiaknál ez kevésbé fontos szempont, bár nem is teljesen mellékes.

Az intelligencia definíciója azonban nem is annyira egyszerű. A pszichológia legalább 7 különféle intelligenciáról beszélhetünk, amik a következők:

  1. Verbális intelligencia: Ez az intelligencia típus a nyelvi képességekre összpontosít, például a beszédértésre és az írásbeli kommunikációra. Az emberek, akik rendelkeznek magas verbális intelligenciával, általában könnyen tanulnak nyelveket, és hatékonyan tudnak kommunikálni másokkal.

  2. Logikai-matematikai intelligencia: Az ilyen típusú intelligencia az absztrakt gondolkodásra és a logikus problémamegoldásra összpontosít. Azok, akik magas szinten rendelkeznek ezzel az intelligenciával, gyakran jók a matematikában, a logikai érvelésben és a tudományos gondolkodásban.

  3. Vizuális-szimbolikus intelligencia: Ezt az intelligencia típust azok az emberek képviselik, akik könnyen értelmezik és alkotják a vizuális információkat. Képzőművészek, dizájnerek és térbeli gondolkodók általában magas szintű vizuális-szimbolikus intelligenciával rendelkeznek.

  4. Szociális intelligencia: A szociális intelligencia azt mutatja meg, hogy mennyire vagyunk képesek más emberekkel hatékonyan kommunikálni, empátiát mutatni és megérteni mások érzelmeit. Azok, akik jó szociális intelligenciával rendelkeznek, általában könnyen képesek kialakítani és fenntartani pozitív kapcsolatokat.

  5. Érzelmi intelligencia: Az érzelmi intelligencia a saját és mások érzelmeinek felismerésére, megértésére és kezelésére vonatkozik. Azok, akik magas szintű érzelmi intelligenciával rendelkeznek, képesek jobban irányítani az érzelmeiket és alkalmazkodni a változó helyzetekhez.

  6. Testi-kinetikus intelligencia: Ez az intelligencia típus a fizikai ügyességre és a testi készségekre összpontosít. Sportolók, táncosok és művészek gyakran magas szintű testi-kinetikus intelligenciával rendelkeznek.

  7. Zenei intelligencia: A zenei intelligencia azon képességeket jelenti, amelyek a zenei élményekhez és kifejezéshez kapcsolódnak. Zenei zsenik könnyen értik a ritmust, a hangokat és az akkordokat, és képesek zenei alkotásokat létrehozni vagy értelmezni.

Amikor arról beszélünk, hogy intelligencia, legtöbbször az első kettő kategóriára szoktunk gondolni. A buffaloi egyetem kutatása szerint a férfiak csak addig mondják, hogy vonzónak találják az intelligens nőket, amíg nem találkoznak egyel. Ezek a nők ugyanis gyakran elérhetetlennek tűnnek, nem vevők a játszmákra, és még férfira sincs szükségük feltétlenül. A férfinak viszont lételeme, hogy fontos legyen, hogy egyben tartsa, vezesse a családot, a közösséget.

A tanulmány megállapította, hogy csak a “pszichológiai távolság” teszi vonzóbbá az intelligens nőket, valójában amint közelebb kerülnek, már nem epekednek utánuk annyira a férfiak. Ugyanakkor pontosabb lenne az a kifejezés, hogy csak bizonyos férfiak. Valahogy úgy lehet elképzelni ezt a dolgot, hogy minél karakteresebb, minél okosabb, minél egyedibb, vagy minél magasabb körbe tartozik valaki, valójában ezzel egyenesen arányosan szűkül azoknak a köre, akikkel tartós párkapcsolatot tudnak fenntartani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás