promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldeformálódott óriási ezüstkoporsót találtak Egyiptomban, félelmetes dolog derült ki, amikor kinyitották
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A felfedezés szenzációs volt, és nagyon ritka Egyiptomban.

Egyiptomban folyamatosan zajlanak az ásatások, elképesztő kincsek, titkok és rejtélyek fekszenek a sivatag mélyén, és még rengeteg felfedezésre váró piramis is, amelyet a szakértők, régészek és tudósok évtizdek óta keresnek. A legnagyobb felfedezésekről mindenki tud, ám némely régebbi, de legkülönlegesebb feltárásról már alig lehet olvasni a hírekben. Pedig a befejezetlen piramisról készült videók, azriási föld alatti termek elképesztő erővel hathatnak a fantáziánkra, és növelhetik a kíváncsiságunkat az ősi egyiptomi dolgok iránt. 

A Baka-piramis amúgy a Zavijet el-Arjan-i négy királypiramis egyike, amelyről nagyon érdekes videók is felkerültek az internetre, úgy láthatjuk ezeket a gigantikus épületeket, hogy még sosem, mivel ez a piramis félbemaradt, és a belső rendszer kirajzolódik a szemünk előtt.

Ám, ha múmiáról és szarkofágról esik szó, az egyik legkülönlegesebb felfedezés még 1939-ben történt, amikor megtalálták a Kr. e. 9. században uralkodó fáraó, II. Sesonk síremlékét, ak az ókori Egyiptom XXII. dinasztiájának egyik jeles uralkodója volt. Különlegességét pedig az adja, hogy ezsütből készült a koporsója, ami Egyiptomban az óriási gazdagság és nagy hatalom kifejezője volt, mivel ritkaságszámba ment. Sírját érintetlenül találták meg, az érdekesség mégis az, hogy eredetileg nem ez volt a temetkezési helye az uralkodónak, hanem áthelyezték ide, miután az ő sírja elpusztult, és erre a szakértők onnan jöttek rá, hogy a koporsója alján növények nyomát találták meg, illetve az áthelyezés nyomán eldeformlódott a koporsó alja is.

A koporsóban a fáraó múmiája aranymaszkban feküdt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás