promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi vérfolyam ömlött Oroszországra, a helyi lakosok teljesen kétségbe voltak esve
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orosznak lenni sosem volt egyszerű, ezt eddig is tudtuk az orosz irodalomból, a háború előtt különleges egy természeti krízissel is meg kellett küzdenie az orosz lakosoknak.​

Az oroszokat a történelem vihara sem kímélte, az ország nagy áldozatok árán ellenállt csak Napóleon hóditási kísérletének, a világháborúk is súlyos veszteségeket jelentettek az óriási területű, de ritkásan lakott országnak, hogy a kommunista diktatúrára borzalmait már ne is részletezzük. És hát, persze, amiről mind tudunk, hogy oroszországban nagyon kemények a telek, rettentő nagy a hideg. Csoda hát, hogy az orosz sztereotípia szerint az átlagembernek ebben az országban olyan a vodka, mint másnak a víz?

Mióta Oroszország megtámadta Ukrajnát, folyamatosan mennek a találgatások, hogy mikor és hogyan lesz vége a háborúnak, amit sokan egyszerűen Putyin személyéhez kötnek. Mindenki azt várja, hogy mit lépnek a hadakozó felek, békét kötnek-e, vagy addig mennek, amíg egyikük felül nem kerekedik a másikon? Pár évvel korábban viszont Oroszországnak egy másik kihívással is szembe kellett néznie. Ezúttal nem a híres orosz télről volt szó, hanem egy természeti katasztrófáról, aminek a felelőseiről azóta sincs hír.

A gyönyörű felvételek nem a természet csodái.

Az Iskitimka folyó céklavörösre színeződött egy rejtélyes szennyeződés következtében, a helyi tisztviselők szerint elképzelhető, hogy a szennyezett víz egy eldugult lefolyóból jött a szibériai Kemerovo városából, ahol egyszerűen eltömődött a csapadékelvezető rendszer, és ez okozta a szennyezést. 

Nem ez volt az első eset, hogy ilyesmi történik Oroszországban. Korábban két másik folyón is hasonló elszíneződéseket lehetett megfigyelni, az egyik a Naro-Fominsk Oroszország nyugati felében, a másik a Gvozdnya folyó. 

A pontos okokat még ma is kutatják, és folyik a rendőrségi nyomozás. Mikor az eset történt, a helyiek arra lettek figyelmesek, hogy a kacsák még úszni sem hajlandóak a mérgező víz felületén. Volt, aki áfonyazseléhez hasonlította a különleges jelenséget, ami főleg madártávlatból nyújtott elképesztő látványt a hófödte szibériai tájon.

Forrás: Daily Mail

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás