promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas kör alakú dolgot találtak a tenger mélyén, közel tízezer éves, és fura jelek borítják - a felfedezés a Stonehenge titkához is közelebb viheti az emberiséget
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy felfedezésről jött hír, a szakértők is meglepődtek.

A világ legnagyobb rejtélyei közé tartoznak a Stonehenge, a kínai nagy fal vagy éppen az egyiptomi piramisok. A kutatók és szakértők pedig nagyon örülnek annak, ha ezek funkciójához hasonló felfedezést tesznek, és ennek fényében sikerülhet jobban megérteni a klasszikus csodákat is, amelyekről így kiderül, hogy bizony vannak ikertornyai a világ több pontján is.

Az elmúlt időszakban rengeteg felfedezést tettek a tudósok a tengerek alján, ahol olykor komplett településeket tártak fel. Sőt, kőkört is találtak a ehlyszínen. Nagy-Britanniában amúgy nem a Stonehenge az egyetlen ilyen monumentális létesítmény több ezer évvel ezelőttről, hiszen a briteknél közel ezer hasonló építmény nyomaira bukkantak már,

ám a legikonikusabb mindegyik közül a Stonehenge.

Izraelben egy part menti merülés kapcsán találtak egy települést a tenger mélyén, ráadásul a sok lelet közül kiemelkedett, hogy falakat is találtak a mélyben. Később rengeteg házat tártak fel, és emberek maradványaira is bukkantak, majd megállapították azt is, hogy a település a világ egyik legrégebben lakott települése volt, közel kilencezer éves. A falu közepén pedig egy titokzatos és rejtélyes kör alakú építmény állt, melyben egyéb bemélyesdéseket találtak, így később kiderült, hogy valamilyen, vízhez kötődő szertartáshoz használhatták azt.

A felfedezés egy újabb segítség lehet ahhoz tehát, hoyg megértsük, mi volt a pontos funkciója a Stonehengnek és a hasonló kőköröknek.

(via Daily Star)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás