promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egekben az áramdíj, de miért fizetsz érte, ha azt ingyen is megkaphatod?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felrobbantotta az internetet a futótűzként terjedő videó, amely szerint egyáltalán nem kellene fizetnünk az elektromosságért, hiszen azt akár otthon is bárki elő tudja állítani teljesen biztonságosan és ingyen.

A tudományos és történelmi témákat kedvelők számára nem újdonság az a tény, hogy az ősi Egyiptomban nagy valószínűséggel már ismerték az elektromosságot, mi több, tudatosan használták is. Számos bizonyíték van azzal kapcsolatban hogyan is alkalmazták ezt a technológiát és több kutató is foglalkozott a kérdéskörrel. Azt azért fontos megemlíteni, hogy a fősodrásban tevékenykedő tudományos körök ezt az elméletet alapból elutasítják, napjainkban azonban egyre több bizonyíték kerül elő megerősítve azt a tényt, hogy az ókori civilizációk egyszerűbb módokon, de korszerűbben éltek, mint a ma embere és nem feltétlenül volt szükség a földönkívüliek bármiféle beavatkozására.

Első hallásra nehéz ezt elfogadni, de ha kicsit mélyebben is beleássuk magunkat a témába, akkor el kell ismernünk az állítás igazát. Remek példa első körben erre Erich von Däniken azon kísérlete, amely az Egyiptom nevezetes hieroglifájából származtatható, amit egészen pontosan Dendera templomában látott. Addig tanulmányozta, amíg rájött arra, hogy a falon nem egy hatalmas lótuszvirágot ábrázolnak egy tekergő kígyóval, hanem egy hatalmas villanykörtét, a kígyó farka pedig maga a vezeték, amit ma hosszabítónak ismerünk. Érdekesség továbbá, hogy a kígyó farka egy edényben végződik, ami pedig nem mást, mint egy ecettel teli korsó, amely egy rézrudat tartalmaz.

Däniken a látottak alapján összerakta, hogy ez nem más, mint egy galvánelem, és az biztosítja az energiát a villanykörtéhez. Hogy bebizonyítsa állítását pontosan ugyanígy megépítette azt, ami csodák-csodájára kifogástalanul működött ugyanúgy, mint a ma ismert villanykörték bármelyike.

A kísérleten felbuzdulva egyre több érdeklődő ásta bele magát a témába és egy leleményes felhasználó meg is osztotta facebook oldalán egy egyszerű videóban, hogyan is lehet még ezt is könnyebben megoldani. Egyetlen darab mágnes és némi rézhuzal segítségével ingyen elektromos áramot képes előállítani, ami az áramszolgáltatók nyereségvágyát azonnal le is törte.

L'électricité est libre.

Posted by Nadia Smahi on Wednesday, September 6, 2023

Gondoljunk csak bele, ha minden háztartásban elterjedne ez az egyszerű technika, akkor nemcsak a pénztárcánkban lenne több, de a bolygónk is megmenekülhetne a rá váró természeti csapásoktól, amit az elektromos áram ipari előállítása melléktermékeként ismerünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás