promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA már felkészült a nagy bejelentésre, összegyűltek a tudósok és a szakértők
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi időben igen fontos hírek érkeztek az űrkutatás területéről.

Ha valakit nem is érdekel annyira az űrkutatás vagy a NASA projektjei, manapság már az sem tud teljesen kimaradni az űrből érkező hírekből, hiszen a NASA marsi missziójának a két rovere, a Perseverance és a Curiosity elképesztően népszerűek az internetes berkekben. Természetesen a NASA is nagyon populáris formában tálalja a híreket, és sokszor egyéb médiumokat is bevon a közvetítésbe. Nem is beszélve a világ leghíresebb, NASA által készített eszközére, a James Webb űrteleszkópra, amelyről nem is olyan régen még a Netflixen is bemutattak egy filmet.

Manapság már olyan képek jönnek a világűrből, hogy bármelyik percben kiderülhet valami.

Az elmúlt hónapokban két nagy hír is érkezett, amely azzal kecsegtet, hogy talán földönkívüli életre bukkanunk, nem is olyan messzire a Földtől, ilyen például az a tárgy, amit éppen kutat a Harvard egyik tanára a Csendes-óceánben, és akinek az állítása szerint pár évtizeddel ezelőtt a Földre zuhant egy födönkívüli objektum. Sőt, újabban a szakértők arra jutottak, hogy meglehet, egy Földszerű bolygó rejtőzködik a Naprendszer külső peremén, haová nem látunk oda. A külső Naprendszerben tehát megeshet, hogy létezik egy ismeretlen világ.

Így nem is meglepő, hogy a NASA tudósai a napokban tartottak egy konferenciát, hogy megvitassák, mi történik akkor, ha a James Webb távcső éppen egy bolygó légkörét figyeli meg, majd megtörténik a felismerés, hogy valami nem természetes. Dr. Michelle Thaller szerint a földönkívüli élet sokkal közelebb lehet hozzánk, mint azt gondoltuk korábban, és ezt már csak idő kérdése bebizonyítani - idézte a The Sun című lapot a Borsonline.

A tudós azt is kifejezte, hogy reméli, minél hamarabb eljön ez az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás