promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Holdraszállásról olyan kísérteties videó került fel a netre, amit még a NASA tudósai sem láthatták - a mesterséges intelligencia ismét óriásit alkotott
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt a videót így még senki nem láthatta.

Az utóbbi időben a Perseverance marsjáró küldtetése mellett kevesebb figyelmet kapott a Holdraszállás, pedig az ember újra a Holdra fog lépni néhány éven belül.

A Holdraszállás és Neil Armstrong szavai valószínűleg a világtörténelem csúcsteljesítményei között kapnak helyet minden listán, amely azt boncolja, hogy melyek voltak az emberiség 20. századi nagy pillanatai. 1969. július 20-án a NASA űrhajósai elérték a Holdat, és le is szálltak oda, ezzel pedig az emberiség egy olyan projektet teljesített, amelyre eddig még nem is gondolt. A Holdraszállás persze azon pillanatok sorában is nagyon előkelő helyen szerepel, ahol azt nézzük, hogy melyik nagy gigaeseményről készült el az évtizedek alatt a legtöbb konteó, vagyis összeesküvés-elmélet. A Holdraszállással kapcsolatban rengeteg létezik,

a legismertebbeket pedig Stanley Kubrick nevéhez kapcsolják.

Egy Youtuber pedig nemrégiben egy igazán izgalmas projektbe kezdett ezzel kapcsolatban, amelyhez segítségül hívta a mesterséges intelligenciát, azt az iprágat, amely manapság nagyon felpörgőben van. A Youtuber annyit tett, hogy a nagyon régi videókra ráeresztette a mesterséges intelligenciát, és bizony az AI rendesen megdolgozta ezeket a felvételeket. Az AI a nagyon szemcsés, a távolság miatt is akadozó felvételekből elképesztően jó minőségű videókat csinált, amely már-már olyan, mintha teljesen modern lenne.

Sokkal jobban élvezhetőbbek, olyan mintha valamiféle modern mozifilmet néznénk.

Interpolációs eljárást használ az AI, ami annyit tesz, hogy nagyrészt az eredetileg nem is rögzített felvételek kerülnek bele a filmbe, ám ezek valószínűleg helyes plusz információkkal bővítik ki azt, így kapunk egy olyan videót összességében, amit előtte még sosem láthattunk, még a NASA szakértői sem. Az AI tehát kiszámol egy finom átmenetet a hiányzó részletek és képkockák között.

(via Pcfórum)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás