promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő fordulatot vett egy nő élete, miután Olaszországból köveket vitt haza - persze különleges ősi tárgyak voltak ezek Pompeiiből
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Átok sújtotta, miután elvitt egy tárgyat a katasztrófa színhelyéről.

Több lap is beszámolt róla, hogy bizony nagyon csúnya dolgok következtek, miután egy turista elvitt egy ősi tárgyat Pompeii-ből, a világtörténelem egyik legnagyobb katasztrófájának helyszínéről, amelyet újra felfedeztek a régészek még korábban. A helyen szörnyű pusztítás történt, és ennek állít emléket ma a romváros, ahol tényleg az ókori világ kulisszái között sétálhatunk. 

Pompeii egy ókori római város volt, amely a Kr. u. 79-ben történt Vezúv vulkánkitörésekor pusztult el, a szörnyű eseményeknek számos film és egyéb feldolgozás állított emléket az elmúlt évtizedekben. A várost és környező településeket, így többek között Herculanumot, gyorsan temette maga alá a vulkáni hamu és piroklasztikus áramlatok, amelyek konzerválták az épületeket, tárgyakat és még az emberek testét is.

A város feltárása a 18. századtól kezdődött, és az azóta folyó ásatások egyedülálló betekintést nyújtanak az ókori római életbe. Az ásatások során számos ház, templom, fürdő, és piactér került elő, valamint olyan mindennapi tárgyak, amelyek árulkodnak az ott élő emberek életmódjáról. Pompeii ma egyike a világ leglátogatottabb régészeti helyszíneinek és az UNESCO Világörökség része.

A régészeti leletek szó szerint ott hevernek a lábunk előtt, és vannak olyanok, akik ezekből visznek haza darabkákat. Egy kanadai nő azonban sorozatos átkokba futott bele, legalábbis ennek tulajdonította a dolgokat, miután mozaikdarabokat és amforák kisebb maradványait, illetve kisebb köveket vitt haza. A nőt súlyos betegség kínozta, és anyagi szerencsétlenség is sújtotta a látogatás után, így később vissza is küldte az elhozott tárgyakat Pompeiibe. Nicole az elhozott tárgyakat tette felelőssé a sorozatos szerencsetlénségeiért. A tárgyaknak negatív energiát tulajdonított a nő, aki csupán a történelem egy apró darabját akarta az otthonába tudni.

Az évek alatt amúgy több csomag is visszakerült Pompeiibe, nemcsak Nicole az egyetlen, aki megbánta, hogy elhozott valamit a szörnyű tragédia színhelyéről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás