promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli hírt közölt a Facebook, ide kell kattintani, hogy megkaphasd
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ennek a hírnek nagyon sokan fognak örülni majd.

A világ óriási változások előtt áll, beléptünk egy új korszakba, ahol megint kicsit mások lesznek a játékszabályok. A nagy hírre természetesen minden techcégnek reagálni kell, hiszen senki nem akar kimaradni az újdonságok tömkelegéből. A változás nagy szó, így a mesterséges intelligencia egyre okosabbá és szofisztikáltabbá válásával a körülöttünk élő digitális világ alapjaiban lesz majd megfigyelhető a változás. Az újdonságokra természetesen a Google, így a Gmail, illetve a Meta, vagyis a Facebook és az Instagram is reagált.

De hogyan érinthet ez minket, mezei Facebook-felhasználókat?

Bizony úgy, hogy most van választási lehetőségünk. Az egyik legnagyobb közösségi platform, a Facebook anyavállalata, a Meta ugyanis most örömteli hírekkel szolgált a felhasználóknak, a hírt a Liner is megírta az Interesting Engineering-re hivatkozva. E szerint a Meta most lehetőséget ad a usereknek, hogy megtagadhassák, hogy a vállalt a mesterséges intelligencia modelljének trenírozására használhassa az adataikat. Hiszen ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztésük jól működhessen, óriási, elérhető adatokat használhatnak fel, így például posztokat, szövegeket a közösségi felületeken.

Ám ezek között sok személyes adat is lehet, így pedig nem meglepő módon sokak számára visszás, hogy ezeket a mesterséges intelligencia használja. A Meta erre reagálva lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy megtagadják adataik felhasználását a mesterséges intelligencia univerzumában. Aki tehát azonnal akar élni a lehetőséggel, a Meta weboldalán megtalálja a Generative AI Data Subject Rights elnevezésű űrlapot, ezt kitölve megtagadhatjuk adataink felhasználását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás