promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye, egy kőzetkutató fedte fel a szomorú igazságot?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy ősi dolog lehet a Bermuda-háromszög szörnyűségeinek okozója.

A Bermuda-háromszög a bolygó egyik legfurcsább, legrejtélyesebb helye. Az Ördög-háromszögének is nevezik az Atlanti-óceánon fekvő területet Bermuda szigete, Puerto Rico és Miami között. Sokan azért rettegnek tőle, mert az utóbbi évtizedekben rengeteg hajó, illetve repülő tűnt el ott teljesen nyomtalanul – nem csoda, hogy egészen őrült teóriákat inspiráltak ezek a titokzatos esetek.

Vannak, akik szerint földönkívüliek tevékenykednek a környéken, és azok miatt válnak köddé ezek a járművek, de akadnak, akik szentül hiszik, hogy egy óriási szörnyeteg, vagy egy gigantikus, misztikus örvény szedi az áldozatait már hosszú ideje. Persze egyikre sem találtak eddig bizonyítékot, ezért is próbálnak olyan sokan rájönni, hogy mi lehet a titok – nos, úgy néz ki, hogy egy kőzetkutatónak sikerült.

Nick Hutchings azt állítja, hogy a Bermuda-háromszög rejtélyes eltűnései mögött rejlő igazságot a víz alatt kell keresni – ráadásul egy ősi dologról van szó, aminek a hatásait most is tudja bizonyítani.

A szakember szerint a Bermuda-háromszög területén van egy hatalmas vízalatti vulkán, ami egy rendkívül mágneses anyagot tartalmaz, és ez okozza azt, hogy a környékre tévedő hajók, repülők navigációs rendszerei elromlanak, tönkremennek – ennek hatására a járművek vagy egyszerűen csak eltévednek és eltűnnek, vagy összeütköznek és úgy lesznek a víz és a hullámok martalékai.

Amilyen egyszerű ez az elmélet, olyan valószínű is, hiszen a vizsgálatok alapján valóban van arra ebből a mágneses anyagból, Nick Hutchings pedig képes volt demonstrálni egy iránytűvel azt, hogy milyen hatást tud kiváltani a navigációs rendszerekből – vagyis hiába hitték azt sokan, hogy űrlények, rémségek vagy megmagyarázhatatlan természeti jelenségek miatt ennyire veszélyes a Bermuda-háromszög, hiszen ezek alapján egy ősi vulkán hatásai miatt vannak a tragikus esetek.

Itt lehet megtekinteni egy érdekes videót a Bermuda-háromszögről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás