promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan kinézetű piramist találtak Japánban a tenger mélyén, meglepő felfedezés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes videókat lehet látni arról a gigantikus épületről, amelyet a tenger mélyén találtak, és piramishoz hasonlít a legjobben.

Japánban van egy titokzatos hely, amely a japán szigetvilág lakott területeinek szélén található. Jonagumi a legnyugatibb lakott pontja Japánnak, és egy csodálatos kinézetű rész a szigetországban. 28 négyzetkilométer, és körülbelül 1700-an laknak a területen, csupán 1879-ben került Japánhoz, korábban más országokhoz kapcsolódott, és még korábban pedig a Rjúkjúi Királyság része is volt. Ez egy független állam volt, amely közel 400 évig őrizte meg a függetlenségét mindenféle befolyás alól.

Jonaguni számtalan dologról híres, de az utóbbi évtizedekben elsősorban a híres monumentumokról beszélnek sokat a japán terület kapcsán, hiszen elképesztő dolgot fedeztek fel a búvárok a tenger mélyén. Ezek óriási kőtömbök, amelyek lépcsőzetesen épülnek fel, és tényleg úgy festenek felépítésükbe, mint az egyiptomi vagy éppen a dél-amerikai piramisok.

Sok tudós szerint több mint 2000 évesek is lehetnek ezek a formációk, és nagy valószínűséggel ember alkotta ezeket, egy olyan civilizáció, amelyről még nem is tudunk.

Sokan persze azonnal Atlantiszt azonosították a képződményekkel, illetve sok helyen már a japán Atlantiszként utalnak rá. Ám még a szakértői berkekben is vita zajlik arról így is, hogy természetes képződményekről, így fura alakú sziklaszerkezetekről vagy éppen mesterséges építményekről, így többek között például piramisokról van-e szó. A vita végére még nem került egy mindent eldöntő pont, így az a jövőben is folytatódni fog majd. Egyes tudósok pedig azt állítják, hogy csatornákat is felfedeztek az építmények mellett, amely egy régi és lakott településre utalhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás