promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális sokk: a tudósok kinyitottak egy egymillió éves barlangot Mexikóban, sosem gondoltak volna arra, amit találtak
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ámulat és sokk kerítette hatalmába a barlangba behatoló szakértőket.

Mexikó felfedezései kapcsán általában a piramisokról hallhatunk, hiszen egy igazán ősi civilizáció élt egyszer a mai ország területén. Ráadásul Mexikóban található a világ legnagyobb piramisa is, amely ma meglehetősen fura látványt nyújt az oda látogatóknak. Arról viszont kevésszer hallunk, hogy mi rejtőzik Mexikó alatt a mélyben, pedig csodálatos dolgot találtak a tudósok nem is olyan régen. Szemkápráztató csodában lehetett részük, és minderről felvételek is készültek.

A barlangot kristálybarlangnak is hívják, rengeteg csodálatos és óriási kristály található benne, a fény játéka pedig valami elképesztő. Olyan, mintha a Végtelen történet egyik jelenetébe csöppentünk volna, idő megáll, és bármi kívánságunk teljesülhetne. Ez egy igazi mesebirodalom, ám valóságos. A barlang tele van kristályoszlopokkal, és semmi nincs a Földön, ami ehhez hasonló lenne.

Még korábban fedezték fel bányászok, akik alagutat ástak a mélybe, valami hihetetlen világba csöppentek, ahol a hőmérséklet elérte néhol az 58 fokot is, illetve a páratartalom a 100 százalékot is. Ez már önmagában is óriási megterhelés volt a szakértők és tudósok szervezetének, hiszen ilyen körülmények között csupán kevés időt tudtak eltölteni ebben a barlangban, hogy tanulmányozhassák a formációkat. A védőfelszerelés is keveset számított.

A barlangokról megoszlanak a vélemények, sokan egy föld alatti hálózat egy elemekenét tekintenek rájuk, míg vannak olyan feltételezések is, hogy egy elfeledett civilizációhoz kapcsolódik, és valamiféle rejtett energiaforrás. Így néz ki a barlang:

(via The Archeologist)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás