promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félig ember, félig majom szörnyeteg született, rettenetes következménye lett a hátborzongató kísérletnek
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tudósok először nem hitték, hogy sikerülni fog, utána pedig teljesen kétségbe voltak esve.

Az emberiség történelmében bőven akadtak olyan kísérletek, amiknél nem az volt a kérdés, hogy vajon képesek vagyunk rájuk, vagy sem, hanem inkább az, hogy vajon átlépünk-e egy bizonyos morális határt, vagy sem. A tudósok kíváncsisága kielégíthetetlen, és néha olyan helyekre vezeti őket, ahová sosem kellett volna betenniük a lábukat – a most következő eset is pontosan ilyen.

Nemrég egy Juan Carlos Izpisúa Belmonte nevű spanyol tudós nyilvánosságra hozta, hogy sikerült egy ember-majom hibrid embriót létrehoznia egy kínai laborban, de itt meg is állt a kísérlettel és megsemmisített mindent. Viszont egy Gordon Gallup nevű evolúciós pszichológus szerint volt, aki ennél jóval tovább ment még az 1920-as években, és már akkor olyat tett, ami szinte felfoghatatlan.

A férfi azt állítja, hogy nagyjából 100 évvel ezelőtt egy floridai laborban megszületett egy félig ember, félig majom lény – ezt elvileg annak idején egy olyan ember árulta el neki, aki ott dolgozott.

Állítólag egy névtelen donor spermájával inszemináció útján mesterségesen megtermékenyítettek egy csimpánzot, és a tudósok meglepetésére az valóban teherbe esett. Viszont az igazi döbbenetet az okozta, hogy az állatnak sikerült természetesen megszülnie a hibrid lényt, ami elvileg életképes volt, vagyis keresztezték az embert egy másik fajjal.

A kísérlet olyan morális dilemmát okozott a szakembereknél, hogy végül úgy döntöttek pár nap, hét után, hogy inkább elaltatják a félig ember, félig majom lényt, mert féltek attól, hogy milyen következményei lehetnek ennek.

Manapság is pontosan így vannak ezzel a tudósok, hiszen senki sem akar olyasmit csinálni, ami akár az emberiség végéhez vezetne – vagy ebben az esetben esetleg elhozná a valóságba A majmok bolygója című klasszikus sci-fi baljós jövőképét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás