promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik, ha valaki meghal a világűrben? A szakértők most megválaszolták a hátborzongató kérdést
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Állítólag még senki sem halt meg a világűrben, de mindenre fel kell készülni.

A világűr tele van rejtéllyel, a szakértők pedig most is azon vannak, hogy egyre több kérdésre kapjunk választ a nagy, rideg, sötét messzeséggel kapcsolatban. Jelenleg is vannak emberek a világűrben, sőt, már a Holdat is meghódítottuk, a NASA pedig azt tervezi, hogy a 2030-as években már a Marson is lesz emberi lábnyom – azt sem szabad elfelejtenünk, hogy bizony magyar ember is volt már fent.

Egyszerre izgalmas és félelmetes belegondolni, hogy milyen lehet egy asztronautának a világűrben, hiszen már maga a Föld látványa is egészen elgondolkodtató olyan magasból, de közben óriási veszélynek vannak kitéve ezek az emberek, mivel olyan körülmények uralkodnak ott, amik gyakorlatilag másodpercek alatt képesek elvenni az életünket – de vajon mi történik ilyenkor pontosan?

Sokan nem tudják, de elvileg még senki sem halt meg a világűrben.

Eddig állítólag összesen 20-an veszítették életüket a különböző űrmissziók során, de senki sem konkrétan a világűrben halt meg, hanem a kilövéskor, illetve esetleg a Földre való visszatéréskor. Ezért van az, hogy a NASA még nem tudja biztosan, hogy mi történik azokkal az emberekkel, akik a világűrben halnak meg – de most pár szakértő megválaszolta a hátborzongató kérdést, és előre szólunk, felkavaró lehet.

Az egyik legvalószínűbb módja annak, hogy valaki meghaljon a világűrben, az az, hogy esetleg megsérül a szkafandere, hiszen bármikor elkaphat minket egy mikrometeorit, ami ellen semmit sem lehet tenni. Ilyenkor szinte azonnal tehetetlenné válik az ember, a vákuum miatt lehetetlenné válik a légzés, a testnedvek pedig elvileg felforrnak nagyjából 10 másodperc alatt – rettenetes belegondolni, mit élhet át közben az érintett, aki állítólag maximum 30 másodpercig maradna életben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás