promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az életeddel játszol, ha így töltöd a telefonodat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem is gondolnánk, hogy mennyi olyan hétköznapi szituáció van, ami veszélybe tud minket sodorni.

Ilyen például az is, hogyha közvetlenül magunk mellett, az ágyban töltjük a telefont. A telefon ilyenkor, mivel konnektorba dugott állapotban van, így az átlagosnál jobban fel tud forrósodni. Annál, hogy a fejünkhöz közel, egész éjszakára bedugva hagyjuk a telefont, már csak egy rosszabat tehetünk: ha úgy alszunk el, hogy valamilyen bőrfelületünkhöz hozzáér. Például a tenyerünkben tartjuk.

Bármilyen elektromos hiba esetén ez égési sérüléseket, vagy akár áramütést is okozhat, így erről mindenképpen szokjunk le és ne kísértsük a sorsot.

Szintén nem tanácsos a már említett túlmelegedés miatt a párna, vagy takaró alá tenni. Ha tölteni kell a telefonunkat, akkor azt mindig jól szellőző helyen tegyük és annyi ideig, amennyi időre szüksége van a készüléknek a feltöltéshez. Ezzel a mobilunkat is kíméljük. Tehát érdemes ezt nappalra időzíteni, amikor figyelemmel tudjuk követni a töltöttségi állapotát.

A gyártó arra is figyelmeztet, hogy bár borsos az áruk, nem érdemes a telefon kiegészítőin spórolni. Ha elromlik a töltőfej, vagy a gyári kábel, akkor lehetőleg ne utángyártottat vásároljunk belőle, ugyanis az olcsó, rossz minőségű termékeket sokszor nem tesztelik le, így az ilyen eszközök használatából komoly gondok származhatnak. Az utángyártott termékekből adódó sérülések esetén a telefon eszközbiztosítása is nehezen érvényesíthető, sok gyártónál ezzel elveszíted a garanciára való jogodat.

Jobb esetben csak a drága mobiltelefonunk sínyli meg a silány minőséget, rosszabb esetben pedig bekövetkezhet a fent már említett égési sérülés, vagy áramütés.

A végén pedig egy egészségügyi tény: az alvás szempontjából sem hasznos, ha túl közel alszunk az elektromos készülékekhez, mivel az abból kibocsájtott sugárzás ha nem is vesszük észre, de megzavarja az alvásunkat és rontja annak a minőségét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás