promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történne a Földdel, ha hirtelen eltűnnének az emberek? Íme az elgondolkodtató válasz
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon jobb lenne a Földnek az emberiség nélkül?

A Föld rengeteg csodának ad otthont, ilyen például maga az emberi élet is. A bolygónk erőforrásai végesek, az emberiség pedig sajnos többet gondol a mára, mint a holnapra, így ebben a pillanatban is rohamosan romboljuk a környezetünket, ezért nagyon aggasztó jövő vár a gyermekeinkre, illetve a további generációkra – reménykedjünk abban, hogy valamilyen módon még menthető a helyzet.

Remek és elgondolkodtató kérdés, hogy az emberiség jelenléte jó, vagy rossz a Föld számára, hiszen összességében nagyon károsak vagyunk a bolygónkra, mégis elképesztő dolgokat tesztünk. Biztosan sokan elmélkedtek már azon is, hogy mi lenne, ha hirtelen teljesen eltűnne az emberiség, vajon mi történne utána – nos, most kikerült az internetre egy videó ezzel kapcsolatban.

Tudományos szempontból közelítették meg azt, hogy vajon mi történne a Földdel, ha egyik pillanatról a másikra felszívódnának az emberek – a válasz egészen döbbenetes.

A videó alapján az első dolog az lenne, hogy mindössze órákkal az eltűnésünk után a világon szinte mindenhol elmenne az áram. A háziállatok, illetve fogvatartott állatok meghalnának, mert nem lenne, aki törődjön velük, vagy kiengedje őket. Az atomerőművek biztonsági üzemmódba kapcsolnának, de mivel nem lenne emberi karbantartás, egyre csak nőne a veszély. A boltokban megrohadnának az élelmiszerek, a vadállatok pedig egyre beljebb merészkednének a városokba, és elfoglalnák azokat. Kicsit később elpárologna a hűtőfolyadék az atomerőművekben, ami olyan katasztrofális eseményeket idézne elő, amik még Csernobilnál is durvábbak lennének. A bolygó ezt túlélné, majd az emberi vadászat, halászat nélkül elszabadulna az állatvilág, óriási lenne a sokasodás. Ezek után a műholdak is elkezdenének lassan becsapódni, közben pedig a természet szinte mindent beborítana. 100 ezer évvel később szinte csak a monumentális kőépületeink (mint például a piramisok) bizonyítanák, hogy valaha is emberek lakták a bolygót.

Valóban érdekes ezekbe belegondolni, de muszáj megjegyeznünk, hogy ez is csupán egy elmélet, így nem biztos, hogy mindent belekalkuláltak az eseményekbe, és tényleg így zajlana az emberiség eltűnése.

Itt lehet megtekinteni a videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás