promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflix után, drámai szigorítást vezet be egy újabb streaming platform
Borítókép:  profimédia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elegük lett a filmes megosztó oldalaknak abból, hogy egyszerre többen is használhatnak egy fiókot.

Újabb platform próbálkozik szigorítani rendszerén, hogy kicsit megemleje a bevételeit. Tavaly a Netflix döntött úgy, hogy eltörli a megosztott jelszóhasználatot, így többé nem lehetne egy felhasználónév alatt több felhasználó számára tartalmat közvetíteni. Most a Disney döntött úgy, hogy elege van ebből a kedvezményből - írja a mashable.com.

A vezérigazgató, Bob Iger elárulta, hogy a Disney "aktívan vizsgálja a fiókmegosztás kezelésének módjait" a cég harmadik negyedéves eredeményközlő konferenciáján. Hangsúlyozta, hogy ez a kérdés "valódi prioritás" a Disney számára, és ezek a lépések valószínűleg technikai megoldásokat foglalnak magukban, valamint a Disney+ felhasználási feltételeinek frissítését.

"Igazából úgy gondoljuk, hogy ez lehet az egyik kiugró lehetőség, ami segít a cégnek a növekedésben." - mondta Iger, aki szerint a fióktulajdonosok "jelentős" száma osztja meg a jelszavait.

Nem egyértelmű, hogy pontosan hova szeretnék növelni a Disney-t, mert a vállalat már így is brutális méreteket ölt. A Walt Disney Company-t jelenleg közel 160 milliárd dollárra értékelik, ez körülbelül 22,3 milliárd dollár bevételt jelent., ami négy százalékos bevételnövekedés az előző év azonos időszakához képest. Vagyi több, mint Guinea teljes GDP-je.

A streaming platformok igazi robbanást jelentettek a szórakoztató iparban. Az elsők között a Netflix jelent meg 2007-ben, és azóta a streaming szolgáltatások rohamosan népszerűvé váltak. Az emberek szabadon választhatnak filmeket, sorozatokat és más tartalmakat az otthon kényelméből, bármikor. A streaming platformok lehetővé teszik a személyre szabott ajánlásokat, a több felhasználós profilokat és a tartalmak letöltését offline nézéshez. A verseny is fokozódott, és új szolgáltatók, mint a Disney+, az Apple TV+ és a Hulu is beléptek a piacra. A streaming platformok azóta is új és izgalmas lehetőségeket kínálnak a szórakozás terén.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás