promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A régészek köpni-nyelni nem tudtak a megrázó felfedezéstől, ami egy több száz éves sírban lapult - Hogy voltak képesek erre?
Borítókép:  Illusztráció / Profmedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rettenetesen félhettek azok, akik ezt megtették.

A régészek azért dolgoznak, hogy olyan dolgokat fedezzenek fel, amik választ adhatnak arra, hogyan is fejlődött az emberiség, a társadalom, és milyen szokásaink voltak azokban az időkben, amiket már szinte teljesen elfedett a történelem homálya. Viszont benne van a pakliban, hogy valami olyasmit találnak a szakemberek, amik teljesen ledöbbentik őket – most is történt egy ilyen eset.

Lengyelországban egy temetőben még régebben találtak egy olyan több száz éves csontvázat, aminek a lábai le voltak lakatolva, a nyaka köré pedig egy pengét tettek. Állítólag akkoriban azokkal csinálták ezt, akiket vámpírnak hittek, és rettegtek tőlük, ezért nem akarták, hogy ha esetleg visszajönnek a halálból, akkor terrorizálhassák az embereket – vagyis ilyen módszerekkel akarták megvédeni magukat a feltételezett gonosztól.

Annyit érdemes tudni ezzel kapcsolatban, hogy a vámpír szót nem úgy használták annak idején, mint most – vagyis nem csupán a klasszikus, Drakula-szerű vérszívó rémlényeket hívták így, hanem az összes gonosz, furcsa embert, akiktől tartottak valamiért.

Most pedig olyan felfedezést tettek a lengyel régészek, amitől köpni-nyelni nem tudtak, annyira megrázó volt számukra. A fent említett maradványoktól nem messze egy kisgyerek testét is megtalálták, és valamiért nagyon félhettek tőle a helyiek, ugyanis az ő lábai lakattal voltak leláncolva, ráadásul arccal a föld felé temették el – ez az utóbbi részlet az, ami talán leginkább gondolkodásra késztette a szakembereket.

Egy felnőtt embernél érthető, hogy féltek tőle valamilyen okból, és ezért vámpírnak hitték őt, és gondosan eltemették különböző csapdák közé, nehogy visszatérjen, de egy kisgyereknél elég furcsa, hogy ilyen eszközöket alkalmaztak. Továbbra is rejtély fedi, hogy mivel érdemelte ki ezt a sorsot, de az biztos, hogy az egész eset rendkívül felkavaró, főleg, hogy a leletek elemzése során kiderült, hogy valami miatt egyes csontok elszíneződtek, és zöldek lettek – ezek alapján könnyen lehet, hogy még mérget is öntöttek az áldozatok torkába.

Itt lehet megnézni egy riportot a felfedezésről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás