promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vámpírcsontvázat fedeztek fel egy ősi temetőben? A régészeket teljesen sokkolta, ami a sírban fogadta őket
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindent elkövettek azért, hogy ez a személy ne térjen vissza a túlvilágról.

A vámpírok nem létező, vérrel táplálkozó rémlények, amikkel általában a horrorfilmek riogatnak minket. Igaz, hogy Drakula karaktere egy valódi személyen alapult, de akkor is fiktív figurákról van szó, amik csak a fantázia szüleményei, és már több száz éve a köztudatban vannak. Ettől függetlenül volt idő, mikor az emberek hittek a vámpírok létezésében, sőt, még meg is vádoltak egyeseket azzal, hogy ők is ilyen vérszívók.

Régebben az emberek mindent megtettek azért, hogy a vámpírnak hitt egyének ne térjenek vissza a túlvilágról. Amikor eltemették őket, akkor is különböző „csapdákat” helyeztek el a sírban, és igyekeztek meggátolni azt, hogy az illető az esetleges feléledése után gondot tudjon okozni – egészen hátborzongató mai szemmel látni, hogy milyen módszerekhez folyamodtak annak idején.

A Lengyelországban található Pienben is találtak a régészek egy olyan sírt, amiben egy állítólagos vámpír csontváza pihent. Szinte sokkolta a szakembereket, mikor meglátták, hogy milyen előkészületeket tettek az emberek azért, hogy megállítsák a több száz éve elhunyt nőt, akiről azt hitték, hogy majd a temetőben visszatér a halálból, és elszabadítja a poklot – vagy esetleg bosszút esküszik.

A holttest nyakánál egy kaszát helyeztek el, a lábait pedig lelakatolták, hogy semmiképp se tudjon kiszabadulni, vagy ha meg is próbálkozik vele, akkor súlyosan megsérüljön – ennyire féltek a vámpírnak hitt nőtől.

Több hasonló eset is volt akkoriban a környéken, de Lengyelországban ez volt az első emberi maradvány, ahol dupla biztonsági intézkedéseket tettek, ez pedig teljesen ledöbbentette a régészeket.

Állítólag egy jómódú emberről lehetett szó, mivel egy selyemsapka is volt a sírban, de egyelőre nem sokat lehet tudni a kilétéről – csupán annyit, hogy minden bizonnyal rettegtek tőle valamiért, és úgy gondolták, hogy vámpír lehet, aki visszatérhet terrorizálni őket.

Itt lehet megnézni egy videót a vámpírnak hitt, de valójában csak egy egyszerű emberhez tartozó csontvázról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás