promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA marsjárója olyasmit talált a vörös bolygón, ami mindent megváltoztathat
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA izgatottan osztotta meg a szenzációs felfedezés hírét.

A világűr rejtélyei minden bizonnyal sosem fognak elfogyni, hiszen amikor a tudósok végre választ találnak valamire, nagyjából öt újabb kérdésük születik, és ez valószínűleg mindig így lesz. A Naprendszerben lévő bolygók, égitestek mindig kiemelt figyelmet kapnak a csillagászoktól, hiszen az lenne az emberiség egyik legfontosabb és legnagyobb felfedezése, ha kiderülne, hogy nem csupán a Földön van élet.

Ebben a pillanatban is rengeteg szakember osztatlan figyelme irányul a Marsra, hiszen jelenleg is ott van a Curiosity marsjáró, ami elképesztően értékes adatokat gyűjt onnan, hátha egy kicsit jobban megismerhetjük a vörös bolygót. Már eddig is voltak egészen döbbenetes felfedezések, de most olyasmit találtak a tudósok, ami talán mindent megváltoztathat azzal kapcsolatban, ahogy a Marsról gondolkodunk.

A NASA a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Curiosity marsjáró felvételeinek köszönhetően hexagonális sárrepedéseket találtak a Mars felszínén, ez pedig az első bizonyítéka lehet annak, hogy a vörös bolygón is volt száraz és nedves ciklus, ami egyes elméletek szerint a Földön is az élet kialakulásához vezetett – vagyis valóban igazi szenzációról beszélhetünk.

A Mars és a víz kapcsolatával kapcsolatban már rengeteg elmélet született, főleg azok után, hogy jeget találtak az égitesten. A szakemberek szerint régen hatalmas tengerek, óceánok lehettek a vörös bolygón, csodaszép lehetett, de mára már kiszáradt, és csak ezek nyomai, illetve fagyott változatai maradtak meg. A NASA tovább folytatja a munkálatokat, és reménykedik benne, hogy hamarosan több dolgot is sikerül kideríteni.

Itt lehet megtekinteni a NASA posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás