promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes üzeneteket fogott a világűrből a mesterséges intelligencia, máshol is van élet a galaxisban?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még a tudósok is ledöbbentek azon, amit a mesterséges intelligencia talált.

Az utóbbi időben nagyon felkapott téma, hogy vajon léteznek-e földönkívüliek. Számtalan rejtélyes, megmagyarázhatatlan égi jelenség, ufó-észlelés kavarta fel az embereket az elmúlt évtizedekben, mostanában pedig szinte minden héten történik valami, ami miatt a figyelem középpontjába kerülnek a feltételezett űrlények – nemrég például egy amerikai tiszt tényként beszélt arról, hogy vannak idegenek:

A kutatók többsége persze nem zárja ki az űrlények létezését, hiszen olyan hatalmas a világűr, hogy szinte esélytelen, hogy csak a Földön alakult ki intelligens élet. Éppen ezért folyamatosan kémlelik a fejünk fölött tátongó, rideg sötétséget, hátha bizonyítékot találnak arra, hogy vannak földönkívüliek – nemrég pedig olyasmi történt, ami eléggé meglepte a szakértőket, és könnyen lehet, hogy hihetetlen áttörést fog okozni.

A Torontói Egyetem munkatársai bevetették a mesterséges intelligenciát is, hogy az megvizsgálja az űrben felvett rádiójeleket, hátha talál közöttük olyat, ami idegen létformához kapcsolódhat – egészen felfoghatatlan, de végül összesen 8 ilyen jelet sikerült felfedeznie.

Az a kutatók számára sem teljesen tiszta, hogy a mesterséges intelligencia pontosan mi alapján szűrte ki a hatalmas mennyiségű adatból ezt a 8 rádiójelet, ami földönkívüli lények jelenlétére utalhat a világűrben, de minden bizonnyal a jelek ismétlődését, frekvenciáját, és egyéb tulajdonságait vette figyelembe – természetesen rögtön elkezdték vizsgálni ezeket a potenciális üzeneteket.

Nem mindenki ért egyet abban, hogy a mesterséges intelligencia komoly szinten beszivárogjon a hétköznapjainkba, és egyre nagyobb teret, hatalmat kapjon, hiszen óriási veszélyt rejthet, de az ilyen módon történő felhasználása nagyon hasznos lehet az egész emberiség számára – főleg, ha a további vizsgálatok, kutatások során bebizonyosodik, hogy esetleg tényleg űrlényektől érkeztek ezek a rádiójelek, mivel az gigantikus áttörés lenne.

Akit érdekel, az itt meghallgathat egy szintén misztikus rédiójelet a világűrből, amit még 1977-ben sikerült felvenni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás